SON DAKİKA

Siyaset Beklentileri

03 Aralık, 2013 17:23 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Mübarek Kurban Bayramının  manevi güzelliklerini sevdiklerimiz ve dostlarımızla paylaşarak  kutladık.

Soğuk günlerle dolu  bir haftadan fazla bayram tatili pek çok insana tatil yapabilme imkanı verirken biz yeni bir sayıyı hazırlayabilmek için  haber ve röportaj konularımızı gerçekleştirmekle  koşuşturduk.

Gazetecilikte kendi gazetemi yayınlamak çabalarımla birlikte  Can Radyo’daki Seyhan’ın Rotası programının benimsenmesi bana güç ve moral veriyor. Siyasetle birlikte toplumun değişik kesimlerinde  hizmet üreten insanların çalışmalarını da yansıtabilme hedefimizi  sürdürüyoruz. Ama gün geliyor planladığın çalışma programı küçük aksaklıklarla ertelenebiliyor.

Mart ayı sonunda yapılacak  Belediye Başkanlığı, İl Genel, Belediye Meclisi ile köy ve mahalle muhtarlıkları seçimleri için de aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar.  Ereğli’nin bilinen  ve tanıdık  siyasetçileriyle sık sık görüşüyoruz. Siyasi parti yöneticileri  hesap kitap yapmaya başladılar.  Siyasette erkek siyasetçiler boy gösteriyorlar.  Henüz kadın  siyasetçiler ortalığa çıkmıyor.  Erkeklerin yönetimindeki siyasette kendilerine sağlanacak kota ve kontenjanlarda yer alıp alamayacakları kaygılarından  kurtulamıyorlar.  Partilerin kadın kollarında görev yapanların şu ana kadar sesleri duyulmuyor. Ama  siyaset kulislerine bakarsan kimler  var kimler…

Bu sayımız için CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ı konuk etmek istedik. Telefon görüşmemiz sosyal demokrat bir partinin  sosyal demokratlığına uymayan bir  konuşma uslubuyla başlamadan sona erdi. İsteğimizi söylediğimizde,’’Ne kadar para vereceğim ?’’ sorusu basınla ilişkisinin bakışını da noktaladı.  Biz Seyhan’ın Rota Haberiyle, gazetecilik  yapabilmek, o siyasetçinin görüşlerini  mahalli seçimler öncesinde kamuoyuna duyurmayı hedeflemiştik.

Bu sayımızda Ereğli Belediye Meclisi toplantılarında Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile çok sık tartışması ve siyasi kavgalarıyla öne çıkan Yusuf Kalay’ı konuk ettik.  Yusuf Kalay siyasette hedef büyüttüğünü iddialı olarak söylüyor. Belediye Başkanlığına aday adayı olacağını  vurguladı.  Siyaseti kendine göre değerlendirdi. Görüşlerini  kamuoyu ile paylaşıyoruz.

AK  Parti’nin kavgacı Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay’a parti yöneticileri onay verir mi vermez mi  şimdilik erken ama siyasette iddialı olabilmek güzel.  Kasım ayının ortalarına doğru kesinlik kazanacak. Sadece AK Partide değil muhalefet  partilerinde sürpriz gelişmelerle birlikte  hayal kırıklıkları da  yaşanacak.

Yeni bir  S.Rota Haber’de buluşmak dileklerimle