SON DAKİKA

PROJE REKABETİ

15 Mart, 2014 08:55 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yerel seçimde sandık başına giderek oy kullanmak için gün saymaya başladık. Ereğli’de Belediye Başkan adayları sahneye çıkarak’’En iyi hizmeti Ben veririm’’diyerek projelerini sıralama günlerini geride bıraktık.

Ama proje tartışmaları devam ediyor. Ereğli’ni  Kemer’inden  Delihakkı’yı  da geçerek  Kızılcapınar’a kadar uzanan güzergahı kapsamasını anladık  anlamasına da.. Yeter mi ? yetmez !

185 yıldır yerin yüzlerce metre  karanlık derinliklerinden kömür çıkarma geleneğimize AK Parti adayının,’’Gelişim ve Değişim’’ hayalleriyle gökyüzünü de aşıp uzay’ın derinliklerindeki yıldızları  projelendirdik.  Amerikalılar Nasa, Ruslar Kazakistan steplerindeki Baykonur Uzay üssü’nden uzayın derinliklerine yol alırken Ereğli’de AK Parti  2023, 2053 ve 2071’yli yılların Türkiyesi’ni de aşarak TÜBİTAK’ın bile düşünemediği bir projeyle ilk’e imza attı

Hayalsiz insan olmadığı gibi  hayalsiz siyasetçi de olmaz. Hayal etmenin masrafı da yok.. Hele  AK Parti’nin Hayali geniş, değişim ve gelişimci Belediye Başkanı adayı ile gökbilimci astronomi uzmanları Google’den daha ne projeler yaratır.

Meğer AK Parti’de  uzay ve yıldızları inceleyecek düzeyde Astronomi uleması varmış da haberimiz yokmuş.  Gökyüzünün derinliklerini inceleyecek Rasathane’ye uygun  Çeştepe, Radar tepe az gelir ama belki  Gümeli’de Bacaklıyayla veya Kızkulağı tepesini seçerler.

CHP adayı Halil Posbıyık, proje tanıtımında AK Parti’nin projeleri içinde en çok Rasathane ve Uzay Merkezi  için‘’Bunlar hayali projelerle uçuyorlar’’diyerek dalgasını geçti. Dr. Uysal’ın projelerden haberi olmadığını söyledi Projeler hayali mi gerçek mi olur bilemem ama inşallah demek istemekle birlikte. AK Parti’nin hayali geniş belediye Başkan adayı ve astronomi uzmanları 30 Mart gecesi hayali de olsa astrolog olup projeleriyle uzay’ın derinliklerine uçmasınlar.!

Mart ayının önemli günlerini sempatiye cevirmede önde giden Posbıyık, rakiplerinin de benzer etkinlikleri yapmasına neden oluyor. Etkinliklerin içinin doluluğunda farklılığını gösteriyor.Posbıyık’ın projeleri ayağı yere basan cinsten. Gerekçeleri mantıklı. Olabilirliklerini de ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaştıktan sonra bazılarını da şimdiden hayata geçirmeye başlıyor. Kültürel etkinliklerle seçimi hareketlendiriyor. Sahilde yapılan festivallerin mini etkinliğini mahallelere yöneltiyor. İşte bunlardan birisi de Ören’deki sazlı sözlü, konserli mangal partili Piknik alanı açılışı. Propaganda yasağına kadar  daha pek çok etkinlik, özel günlere özgü düzenlemelerle halkla ilişkilerini oya çevirme hesaplarında.Yerel seçimlere  gün sayısı azaldıkça seçmene dönük etkinliklerle Ereğli’ye renk katacak gibi görünüyor.