SON DAKİKA

Nice yeni yayın yıldönümlerine…

25 Eylül, 2015 11:53 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Dile kolay tam 2 yıl yıl olmuş, ilk göz ağrımız gazetemiz 2. yaşını doldurmuş. Daha dün gibi geliyor, ilk sayımız çıkalı. Türlü badireler, zorluklar atlattık. Amaç yöremize, güzel Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza hizmettir elbette.

Kuzguna yavrusu Şahin gibi görünürmüş, bize de öyle görünüyor gazetemiz açıkçası. Bu süre içinde gazetemizi görsel olarak değiştirdik. Son iki yıla kadar tek renkli ve ebatı küçük basılan gazetemiz, artık renkli baskı olarak yayımlanmaya başladı.

Bizler sadece hizmet etmek için bu işi yapıyoruz başka bir gayemiz yok, bu mesleğe yıllarımızı verdik, en iyi yaptığımız iş de bu meslek. Ve biz bu mesleği seviyoruz, sevmesek 19 yıldır bu mesleği icra ettirmezdik.

Evet , dedim ya 19 yıldır basın mensubuyum, biz gerçek gazeteci ve bu mesleği gerçekten seven kişilerin yanında yetiştik, onlardan öğrendik gazeteciliği. Fakat bugünlere baktığımda, gazetecilikle uzaktan yakından alakası olmayan, iki kelimeyi bir araya getirip haber yazamayan, kişiler gazete çıkartıp kendilerini gazeteci sanmaya başladılar. Birini eleştirirken önce bir aynaya bakacaksın, ondan sonra on kere düşünüp öyle konuşacaksın.

Biz gazeteciler bu yola baş koyduk, gün oldu aç-parasız kaldık, kimi zaman yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden haber peşlerinde koştuk, nice tehlikelere atıldık, ne için? bir haber için, kimin için o haberin peşinde tehlikelere atıldık?; sizler için, halkımız için haberin doğrusundan ve her şeyden haberleri olmaları için.

27 Eylül 2013 tarihinde 8 sayfa olarak yayın hayatına başlayan S Rota 50.sayı ve devamın da  renkli olarak okuyucusu ile buluştu. Gündem haberleri, röportajlar ve farklılığı ile göze çarpan gazeteniz “S Rota Haber” sizlerin ilgi odağı olmaya devam edecek.

“Her karanlığın sonundan aydınlık gelir’’ sözünü düzenli yayıncılığıyla gerçekleştiren S Rota Haber gazeteniz, haber kaynakları, halkla ve gazeteye güç veren  reklam kuruluşların güvenci oldu. Gazetenin 2.yayın yıldönümünü tamamlayarak 3.yayın yılına giren S.Rota Haber’e destek verenlere ayrı ayrı  teşekkür ederim. Herkes "S Rota Haber" okusun sloganıyla yolumuza devam edeceğiz.

Nice yeni yayın yıldönümlerine…

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Nedir bu kin bu nefret bu öfke? Aklımız almıyor yaşananları. Birileri her şeyi seçime endeksliyor.
Doğrusu ben seçimin bu yaramıza çare olabileceğini düşünmüyorum. Tablo ortada .
Ya aynı tabloyla karşı karşıya kalırsak diye sorduğunuzda bunun cevabını kimse tam olarak veremiyor. Yerel siyasetçiler her şeyi üst akıl yani genel merkez söyler diyor. Doğrusunu söylemek gerekirse partilerde bu konuda pek de demokrasi yok gibi. Zaten partilerde demokratik bir yapı olsaydı belki de olaylar bu duruma gelmezdi. Her gün gelen şehit haberlerinden sonra değişen hiçbir şey yok. Siyasetin dili de beyni de aynı. Halk olarak bakıyoruz aynı şekilde siyasilerin sözlerini tekrar ediyoruz. Herkes tuttuğu partinin tezahüratını yapıyor. Beyler futbol takımı tutmuyoruz. Tuttuğumuz takım değil ülke. Ülke söz konusu olunca her şeyi bir kenara bırakmayı ne zaman öğreneceğiz?
Benim derdim doğrusu hangi partinin kaç oy aldığı kaç kişiyi vekil seçtirdiğinden ziyade ben ülkenin geleceği ne olacak onu düşünüyorum. Kimse daha hayatlarının baharında bu ülke için canlarından olan şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın. Kimse o canlarımız giden şehitlerimizin ailelerinin iyi niyetini kullanmaya çalışmasın. Biraz insaf diyorum, bugün birlik olma günü. Bu ülke hepimizin geleceğimiz olan çocuklarımızın. Bize bırakılan bu emaneti bizlerde çocuklarımıza bırakmanın yollarını arayacağız. Onun için bugün siyasi hesap kitabın zamanı değil.
Gerçekten her gün acı yaşamaktayız tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Saygılarımla