SON DAKİKA

MHP PAYINA DÜŞENİ ALDI

08 Şubat, 2015 12:52 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Milliyetçi Hareket partisi Türk Siyasi hayatının önemli partilerinden bir tanesidir. Elbette bütün siyasi partiler gibi oda belli bir süreçlerden geçmiş bulunmakta. Tabi ki Türkiye de son dönemlerde siyaset biraz değişti ve farklılaştı. Bu farklılaşmada MHP de elbette payına düşeni aldı. Öncelikle şunu ifade etmekte fayda görüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkarmayarak belki kafalarda soru işaretleri oluştursa da MHP mecliste olması gereken partilerden bir tanesi ve bugüne kadar uyguladığı politikalarla denge unsuru olmuştur. MHP'nin eski günlerinden ve gergin ortamlarından birazda uzaklaşmış olması ve  sıyrılması belki kolay olmadı ama bugün partinin hem ulusalda hem de yereldeki idarecileri bu anlamda bence doğru yoldalar.

Kdz.Ereğli’de  son yıllarda bana göre MHP iyi bir sıçrama yapmıştır. Tarafsız bir gözle bakabilen birisi olarak MHP son yıllarda Kdz.Ereğli'de uyguladığı politikalarla hem üye sayısında hem de oy oranında artış göstermiştir.Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Ben tamamen gözlemlerime dayanarak 2015 genel seçimlerinde MHP'nin Kdz.Ereğli’de daha fazla varlık göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

KDZ.EREĞLİ’DE  AK PARTİ VE CHP

2015 genel seçimlerine 5 ay kaldı. Zaman öylesine su gibi akıp geçiyor ki! Bir de bakmışsınız sandık başında oy kullanıyoruz. Ak Parti Teşkilatları bu süreçte hızla kongrelerini tamamlıyor. il kongresi yapılacak. Ak Parti teşkilatları hızlı bir değişime girdi. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da partinin başına geçmesiyle her yiğidin yoğurt yiyişi başkadır misali teşkilatlardaki yenilenme hızlandı. Mutlaka sizde fark etmişsinizdir İlçe başkanları ne kadar genç ve dinamik insanlar değil mi? Peki tüm bunlar ne demek? Tüm bunlar Ak Parti 13 yılın deneyim ve tecrübesini çok iyi kullanıyor ve bugün dünkünden çok daha profesyonelce adımlar atıyor demek. Çünkü, Ak Parti için seçim dönemi sadece bir zaman algısıdır o kadar. Ak Parti Teşkilatları, tüm İl ve ilçeleriyle seçim olsun olmasın tüm yıl düzenli toplantı ve programlarından ödün vermeden sanki yarın seçim varmışçasına çalışıyor.

Bu minvalde , CHP’ya baktığınız da durum hiç de iç açıcı değil.CHP’nin içindeki gruplar birbirlerinin başarısız olması için tüm yıl var güçleriyle mücadele ederler. Mevcut kadrolar, enerjilerini mevzilerini korumak için harcarken, parti içi muhalefet de tüm güçleriyle mevcut kadroları yerinden söküp atmak için gayret eder. Netice! Netice ortada, halkı ve şehrini unutan CHP’nin durumu ortada! Ey CHP bir kerede bu şehir için bir öneri sunda, bizde diyelimki ! Bak bu da CHP’nin fikriyle sunulmuş güzel bir eserdir.