SON DAKİKA

Bu iş memleket meselesi

17 Ağustos, 2015 20:29 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Not: Köşe yazımız 50.sayımızda yer almıştır.O süreçte Ak Part ve CHP koalisyon görüşmeleri devam etmekteydi...Gazetemizde yer alan köşe yazımız...

Bu ülke de hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte çalışıyor birlikte yiyip içiyoruz. Allah aşkına kim neyin derdinde anlamakta zorluk çekiyoruz. Hala bana sağ sol diye bilecek birileri var mı? Şimdi bunun olmadığını gösterecek iki örnek; sadece ilk aklıma gelen birisi hatırlayacaksınız yıllardır sol partilerde olan Ertuğrul Günay, Ak Parti’de bakanlık yaptı, ikincisi de yılların Milli Görüşü içerisinde yer alan Mehmet Bekaroğlu şimdilerde CHP içerisinde Genel Başkan Yardımcılığı yapıyor. Muhtemel koalisyon da da bakanlık falan yapacak. Bu ikisi sadece örnek ve Ak Parti içerisinden de diğer partilerde de bu tür geçişler çok yaşanıyor.

Bu günlerde birileri Ak Parti başka bir partiyle koalisyon kurarsa özellikle CHP ile koalisyon kurarsa bir daha oy vermeyiz. Öte yandan CHP’liler de aynı şeyi söylüyor. Şimdi ben de diyorum ki. Bu iş koltuk meselesi değil, olmamalı da, bu iş memleket meselesi. Bu ülkede kimse şuan erken bir seçimi düşünememeli. Benim şahsi görüşüm ülke yangın yerine dönmüşken hala bu ortamda halkın iradesini değiştirmeye yönelik çalışmalar yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Erken seçim olduğunda kimse bu ortamda Ak Parti’nin ya da başka bir partinin oy oranının yükseleceğini düşünmesin. Bu seçimlerden sonra en makul ve mantıklı koalisyon olarak Ak Parti ve CHP arasında yapılacak koalisyonu gördüğümü sıkça dile getiriyorum.

Çünkü bu ülkenin sıkıntıya girmesi demek hepimizin sıkıntıya girmesi demek. Bazıları Ak Parti, MHP koalisyon kurmalı, niye bir birlerine seçimden önce daha az mı yerden yere vurdular, adeta bir birlerine neredeyse küfür edeceklerdi. Eeee… ne fark ediyor ha MHP ha CHP; zaten düne kadar her zaman CHP ile MHP bir çok konuda ortak hareket etmedi mi? O zaman ülke meselesi olunca bu iki parti ile hangisi ile olursa olsun. Ama yeter ki olsun. Birileri aç gözlülüğünden paylaşmayı sevmediğinden hala tek başına iktidar olmak için çaba harcıyorsa yanılıyorlar. Bu konuda gerçekten de ülke düşünülmeli. Gerisi teferruat. Partilerde kişiler de değişir ama ülke hep kalıcı…

S ROTA HABER RENKLENDİ….
Kuzguna yavrusu Şahin gibi görünürmüş, bize de öyle görünüyor gazetemiz açıkçası. 27 Eylül 2013 tarihinde yayın hayatına başlayan  S Rota Haber Gazetemizi görsel olarak değiştirdik. 49.sayıya kadar tek renkli basılan gazetemiz, artık renkli baskı.

Bu mesleğe yıllarımızı verdik, en iyi yaptığımız iş de bu meslek. Ve biz bu mesleği seviyoruz, sevmesek 19 yıldır bu mesleği icra ettirmezdik. Evet , 19 yıldır basın mensubuyum, Biz gazeteciler bu yola baş koyduk, gün oldu aç-parasız kaldık, kimi zaman yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden haber peşlerinde koştuk, nice tehlikelere atıldık, ne için? bir haber için, kimin için ? sizler için, halkımız için haberin doğrusundan ve her şeyden haberleri olmaları için.

 

Gündem haberleri, röportajlar ve farklılığı ile göze çarpan gazeteniz “S Rota Haber” sizlerin ilgi odağı olmaya devam edecek.

Hoşcakalın