SON DAKİKA

Bizler asıl, sizler vekilsiniz

11 Haziran, 2015 22:35 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Uzun süredir ülke gündemini meşgul eden 7 Haziran seçimleri halkın son noktayı koymasıyla sonuçlandı. Seçim sonucu, halkın tercihidir, diyebilirim.Demokrasiyle idare edilen yerlerde, sandık belki her şey değildir ama yönetimi belirleyici en önemli yoldur.Halkın direkt olarak yönetime müdahale ettiği tek yol, sandıktır.

İktidar partileri, her seçimde avantajlı ve dezavantajlı olduğu yönleriyle birlikte halkın huzuruna çıkar.Avantajlı olduğu yön, elbette iktidarda olduğundan dolayı yaptıklarını anlatacak, anlatmazsa da, görülecektir.Dezavantajlı olduğu yön ise bütün iktidarlar, bir süre sonra yıpranmaya başlar. Belki göz aşinalığı, belki bir bıkkınlık, belki de yapılan yanlışlar.

Normal bir seçim süreci olduğunda, vatandaş sandığa giderken bazen iktidara destek vermeyi hesaplar, bazen de ders vermeyi.Özellikle il ve ilçe gibi “yerel kaygıların” gözetildiği yerlerde beğenilmeyen adaylar, aday edilmediği için kızıp küsenler ve onlara destek verenler, tabloyu her parti için farklı şekilde değiştirebilirdi.


Demokrasi, kurallarıyla işler halde olunca güzeldir, aksinde ise demokrasi kullanılmış olur hepsi bu.Bu seçim, bu nedenle gerçek sonucu vermedi, vermez de…

Bir inat uğruna verilen oylar, bir korunma içgüdüsüyle verilen destekler, bir kin ve nefretle rakibini destekleyenler, halkın tercihini yansıtmaz, kurulan tezgâhın bozulduğunu veya tuttuğunu gösterir.Bu nedenle, bu seçim, benim en sevmediğim seçim oldu. Bugünkü tabloyla ilgili diyeceğim şudur; halkı özgür bıraksalardı, herkes kendi partisi için çalışsaydı tablo çok farklı olurdu, buna inanıyorum…

Ancak, bütün bunlara rağmen, bugünkü tablo, halkın tercihidir ve herkesin buna saygı göstermesi, ders çıkarması, seçim sürecini iyi değerlendirmesi, kurulan ittifakların zarar mı getirdiğini, kar mı getirdiğinin iyi hesaplanması lazım.Çıkan sonuç; Ne dedi halk ‘Bizler asıl, sizler vekilsiniz seçildikten sonra kendinizi asil görmeyin’.

Saygılarımla.