SON DAKİKA

BAHARIN ETKİLERİ

24 Nisan, 2014 18:06 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yerel seçimlerle birlikte  başlayan değişim bahar  mevsimine de yansımış  olmalı ki güneşin  etkisi de yeni yeni hissediliyor. Bu değişim insanın iş ve yaşamına da  yansıyor

Seçimler sonrası yapılan itirazların koşuşturmasının etki azalması  günün akışında gündem gerisine düşerken iddialı olan Belediyelerde ekip hareketinde gelişme  göze çarpıyor.

AK Partili Ereğli Belediyesi’nde Başkan Yardımcılıklarına yapılan atamalar ile Belediye Basın Bürosunun yeniden düzenlenme  söylentileri buna örnek  olurken  yaşadığım Gülüç Beldesinin  CHP’li Belediye Başkanı  kendi ifadesiyle öncelikle ’’Mıntıka temizliği’’nden işe başladı. Yaz  sezonu dikkate alınarak düğün salonu ve mesire yeri düzenlemesine geçildi. Çevredeki diğer belde belediyelerindeki çalışmalarda yavaş yavaş kamuoyuna yansıyacak.

S.Rota Haber olarak yayın ilkemizin istikrarlılık iddiamızla değişik sektörlerin  çalışmalarını da okurlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu sayımızda  bölgemizde marka haline gelen İstanbul Pastanesi’nin   yeni kuşağı temsil eden Atilla Alpak’ın eşiyle el ele vererek oğlunun adıyla simgeleştirdiği  Alp Pastanesi’nin açılış heyecanı ve  hedef kitleye ulaşma gayretini okurlarımıza sunuyoruz. Baykan 67 Tour’un yöneticisi Ayşe Baykan ile de mini röportaj yaptık. Gökhan Baykan ile evlenerek 30 yıl önce İstanbul’dan Ereğli’ye gelen Ayşe Baykan yöreyi tanıtım hevesiyle turizmciliğe’’Merhaba’’ demiş. Bölgenin tanıtılması ve iç turizme kazandırılması için yeni projeler  üretmeyi planlayan Ayşe Baykan  ile röportajımızı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Gülüç Beldemizin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Demirtaş’ın daha işe başlar başlamaz  bazı çevrelerce  spekülasyonu siyasi oluşum iddialarını noktalayacak  yanıtını da okurlarımızla paylaşıyoruz.

*****************************************************************

Bahara geçişin insan yaşamı üzerindeki negatif ve pozitif etkilerini hissediyoruz. İşimizin gereği kendimize zaman fakiri olma alışkanlığından çıkabilmek için mesleğinde 42 yılındaki duayen ağabeyim Cahit Akman’la  Pazar günün öğleden sonrasını Ereğli’nin kordon boyunda bahar güneşini paylaştık.  Sohbet zenginliği  sahildeki küçük  kayacıkların üzerine  serpilmiş güneşlenen pavuryaları  ilgiyle izlerken  zaman su gibi akıp gidiverdi. Günün yorgunluğu güneşin   güne vedası  nostaljiyle dinlenceye dönerken  yeniden mesleğimizle  özdeştik.