SON DAKİKA

Kuvvetli yağış, Ereğli’de etkili oldu

Bölgede etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle dün gece Kdz. Ereğli’de bazı olaylar meydana geldi. Gülüç Irmağı’nın taşması nedeniyle Bölücek ve Topçalı ile Hamzafakılı bölgesinde seralar sular altında kaldı, Topçalı Ağır Vasıta Araçları yolu ile Hamzafakılı Çolaklaraltı giriş köprüsü trafiğe kapatıldı. 28 Haziran, 2022 07:58 Güncelleme: 28 Haziran, 2022 07:58 Kuvvetli yağış, Ereğli’de etkili oldu

Bölgede etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle dün gece Kdz. Ereğli’de bazı olaylar meydana geldi. Gülüç Irmağı’nın taşması nedeniyle Bölücek ve Topçalı ile Hamzafakılı bölgesinde seralar sular altında kaldı, Topçalı Ağır Vasıta Araçları yolu ile Hamzafakılı Çolaklaraltı giriş köprüsü trafiğe kapatıldı. Bölücek’te aracı sel sularına kapılan bir sürücü itfaiye tarafından kurtarıldı. Ayrıca, Süleymanlar Mahallesi’nde duvar çöktü, bazı mahallelerde su patlakları oluştu. Kdz. Ereğli Belediyesi Kriz Masası, anlık olarak olaylara müdahale etti.

Bölgede sel, su baskınları ve heyelanlara yol açan kuvvetli yağış, dün gece Kdz. Ereğli’de de etkisini gösterdi. Gülüç Irmağı taştı, mahallelerdeki seralar sular altında kaldı. Topçalı Tır Yolu ile Hamzafakılı Çolaklaraltı köprüsü trafiğe kapatıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında kurulun belediye Kriz Masası, meydana gelen olaylara anlık olarak müdahale etti. Zabıta ve İtfaiye ekipleri, su taşkınlarına karşı kentteki dereleri kontrol altında tuttu. Tıkanması muhtemel bölgelere iş makineleri gönderildi.

Gece yarısından sonra Gülüç Irmağı taştı. Bölücek, Topçalı ve Hamzafakılı’da bir çok sera su altında kaldı. Topçalı Mahallesi’nde bulunan Ağır Vasıta Araçları yolu, sular altında kalması nedeniyle zabıta ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Ayrıca, Hamzafakılı Çolaklaraltı köprüsü de dereden taşan suların köprüye ulaşması nedeniyle jandarma ve zabıta ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

-İTFAİYE KURTARDI-

Bölücek istikametinden Kızılcapınar istikametine giden Yücel Ertürk’ün kullandığı otomobil, sel sularına kapılarak sürüklenmeye başladı. Tarlaya sürüklenen otomobil sular altında kalırken, sürücü Yücel Ertürk aracının tavanına çıkarak yardım istedi. Haber verilen ve kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracın üzerinde mahsur kalan sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Şiddetli yağmur nedeniyle Süleymanlar Mahallesi Mustafa Güçeri sokakta duvar çöktü, otobüs bekleme durağına zarar verdi. Elmatepe, sahil bandı ve diğer bazı noktalarda meydana gelen su patlaklarına Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti.

Belediye Kriz Masası, bugün de etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle