SON DAKİKA

Günay, katledilişinin 28. Yılın da Mumcu'yu andı

Günay, katledilişinin 28. Yılın da Mumcu'yu andı 23 Ocak, 2021 16:37 Güncelleme: 23 Ocak, 2021 16:37 Günay, katledilişinin 28. Yılın da Mumcu'yu andı

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)  İl Temsilcisi İ. Necati Günay, “Mumcu'yu Gazeteciliğe kattığı değerler adına unutmadık, unutmayacağız” Dedi. 

Günay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyet gazetesinin çok eski bir kalemi, ‘Kalpaksız Kuvayi Milliyeci’ ve gazeteciliğin en önemli isimlerinden biri, 50 yıllık ömür, 30 yıllık mücadele sonrasında aramızdan ayrıldı. Geride onlarca kitap, yüzlerce makale bıraktı”

 Laik, demokratik ve çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti savunucusu olan Mumcu’yu ve fikirlerini yok etmek istediler. Ancak, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ülkenin dört bir yanında anılmasıyla, gazeteciliğinin gençlere örnek olmasıyla var oluşunu sürdürüyor.

Unutulmaması, onun gerçekleri dile getirmesinden ve gazetecilik mesleğinde bıraktığı derin izden dolayıdır.


“Gazeteciliğe kattığı değerler adına unutmadık, unutmayacağız”
Mumcu’nun, “Cesurlar bir kez, korkaklar bin kez ölür” sözünü anımsatan ve toplum önündeki insanların mezar taşları gibi sessiz olmamaları gerektiğin ifade eden Günay, tarihimize baktığımız zaman da bu zor süreçte pek çok değerimizi kaybettik,

Cumhuriyet’ten Uğur Mumcu, Hürriyet’ten Çetin Emeç, Milliyet’ten Abdi İpekçi ve onlarcası var. Özellikle genç arkadaşlarımıza, bu uğurda kimleri kaybettiğimizi, nasıl kaybettiğimizi, nasıl gazetecilik yapıldığına örnek teşkil eden insanlar bunlar.

Başta Uğur Mumcu olmak üzere, kendini mesleğine adamış olan ve bu uğurda yaşamını yitiren tüm gazetecileri saygı ve minnetle anıyorum. Onların gerçekleri söylemekte ısrarcı olmaları, pes etmeyişleri ve direnişleri biz gazetecilere umut olmaya devam ediyor.” Dedi.

 

 

Yorum Ekle