SON DAKİKA

Posbıyık Oyak toplantısına katılan CHP Milletvekillerine seslendi

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, OYAK toplantısına katılan CHP milletvekillerine seslenerek " Ya be kardeşim, Sayın Milletvekilleri... Ereğli'nin Belediye Başkanı, CHP İlçe Başkanı, belediye başkanının olmadığı bir toplantıya gitmenin yanlış olduğunu söylüyorlar. Siz Ereğli’ye gelip, ilçe başkanına ve bana uğramıyorsunuz, koşarak OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'nın etrafında fır döndü dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir" dedi. 05 Aralık, 2019 14:51 Güncelleme: 05 Aralık, 2019 14:51 Posbıyık Oyak toplantısına katılan CHP Milletvekillerine seslendi

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Posbıyık, CHP'li Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ın, OYAK toplantısına ilişkin tutumlarını eleştirdi ve "Yazıklar olsun" dedi. Posbıyık'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Şimdi, çuvaldızı kendime batırayım. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri toplantıya gittiler, Sayın Demirtaş ve Sayın Yavuzyılmaz. Ya be kardeşim, Sayın Milletvekilleri... Ereğli'nin Belediye Başkanı, CHP İlçe Başkanı, belediye başkanının olmadığı bir toplantıya gitmenin yanlış olduğunu söylüyorlar. Siz Ereğli’ye gelip, ilçe başkanına ve bana uğramıyorsunuz, koşarak OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'nın etrafında fır döndü dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir? Bu nasıl particiliktir? Senin belediye başkanın, ilçe başkanın, Ereğli’yi en iyi bilenler, onlardan bilgi alman lazım. Ne yapacağın hakkında onlara bir şey sormadan, gidiyorsun Erdemir’e, fır döndü gibi etrafında dönüyorsun.

BİR TAKIM İŞLERİN OLABİLİR AMA ESAS OLAN PARTİDİR

Tamam, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'yla bir takım işlerin vardır falan eyvallah ama esas olan partidir. Senin belediye başkanını oraya davet etmemişler, ilçe başkanın gitmemiş ne diyeyim ben size ya? Ondan sonra Ankara’ya gidiyorsun, bir milletvekili ile kavga ediyorsun Halil Posbıyık’a destek veriyor diye... Sonra Genel Başkan'a gidip benim hakkımda her zaman olduğu gibi yalanlar söylüyorsun. Bilmiyor muyum zannediyorsun? Ereğli’ye zaten gelmiyorsunuz Sayın Milletvekilleri... Bir defa Demir Çelik için demeç vermedin. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyona giriyorsun, anlatıp duruyorsun. Sana Ankara’dan oy vermediler, Ereğli’de oy verdiler. Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! CHP Milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkanının olmadığı bir yere bizden evvel koşarak gidiyorlar. Üzülüyorum, çok üzülüyorum."

Yorum Ekle