SON DAKİKA

Posbıyık’tan Milletvekili Hamdi Uçar’a cevap

“Ereğli’ye husumetin var, yatırımları engelliyorsun" 05 Aralık, 2019 14:48 Güncelleme: 05 Aralık, 2019 14:48 Posbıyık’tan Milletvekili Hamdi Uçar’a cevap

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir televizyon kanalında AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın yaptığı “Halil Posbıyık AK Parti’ye geçecekmiş. Üstüne para verseler almayız” açıklamasına Meclis kürsüsünden sert cevap verdi. Posbıyık “Hamdi Uçar, Ereğli halkından nefret ediyor, yatırımların buraya gelmesini engelliyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz mü öz evladıyım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide olmaktan onur ve şeref duyuyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Aralık ayı Meclis toplantısı 2’nci oturumunda gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Posbıyık, bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a sert cevap verdi, ‘Sen o bıyıkları kendin mi bıraktın, talimatla mı bıraktın. İşin gücün parayla’ dedi.

“EREĞLİ’YE YATIRIMLARI ENGELLİYOR”

Hamdi Uçar’ın Ereğli’ye yatırımları engellediğini söyleyen Başkan Posbıyık “Sayın vekilim Hamdi Uçar’ı tanırsınız. Benim AK Parti, CHP Milletvekillerine, hepsine de çok saygım var. İl başkanına da... Çolakoğlu ve Polat Türkmen’den çok yardımlar gördüm sağ olsunlar. Saygı ile kendilerini anıyorum ama Hamdi Uçar nedense beni pek sevmez, Ereğli’yi sevmediği için beni sevmez. Ereğli halkından nefret eder. Zaten onun için Ereğli’den milletvekilimiz yok. Ereğli’ye karşı bir husumeti var, yatırımların buraya gelmesini istemez engeller” dedi.

“İŞİN GÜCÜN PARAYLA”

Bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap veren Posbıyık şunları söyledi:

“Geçen gün bir televizyona çıkmış sormuşlar 'Halil Posbıyık, Ak Parti’ye geçmek isterse, geçiyor diyorlar, ne dersiniz' diye? Para verseler üstüne gene almam, demiş. La Hamdi Uçar kardeş, Sayın Milletvekilim la işin gücün parayla mı? Her şeyde para, diyor bu ya. Bir defacık da parasız konuş ya. Bir de bıyık bırakmış, bana göre çok yakışmış, tabi kendisi mi bıraktı, talimat mı aldı onu bilmiyorum da. Benim etrafımdaki dedikoducular var ya onlar diyorlar ‘bıyığı takmış boyu sanki küçülmüş gibi’ diyorlar ama yok yakışmış gayet güzel yağız bir delikanlı olmuş.

-OYAK TOPLANTISINA KATILMAMAM İÇİN HER ŞEYİ YAPTIN-

Sayın Hamdi Uçar, sana sesleniyorum; OYAK Yönetim Kurulu Başkanı buraya geldiğinde Sayın Fatih Çakır kardeşimin beni o toplantıya sokmak için elinden geleni yaptığını diğerlerinin de elinden geleni yaptığını biliyorum, senin de benim o toplantıya girmemem için elinden geleni yaptığını ve başardığını da biliyorum. Bizi bir şey bilmiyor zannetmeyin. Çünkü sen OYAK Yönetim Kurulu Başkanı'nın etrafından ayrılmıyorsun, Zonguldak’a yatırım yapmak istiyorsun. Bunlar arasında bir ortaokul da var, Ereğli’ye bir şey yaptırmamaya çalışıyorsun. Bunları benim bilmediğimi zannetmeyin.

-CHP’NİN ÖZ EVLADIYIM-

Politikada istihbarat çok önemlidir. Sayın Hamdi Uçar, ey sana kurban olayım ya, ey benim Hamdi Uçar’ım ya. Sen beni AK Parti'ye alacaksın. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz mü öz evladıyım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Ama benim bir olayım var, belediyede asla partizanlık yapmak istemem, yapmayacağım da, yaptıramazlar da bana partizanlık. Bütün, Ereğli’de yaşayan 120 bin kişi, hangi partiden hangi düşünceden hangi ırktan olursa olsun benim kardeşim. Ya insaf edin ya üç günde bir bütün gazeteler beni bir partiye geçiriyorlar ya. Bıkmadınız mı ya? Geçmeyeceğim. Buradayım. Babamdan miras o bana.

-AVUCUNU YALARSIN-

Sen de Hamdi Uçar, parayla marayla gelsin diyorsun avucunu yalarsın avucunu. Eğer beni Ak Parti’ye almak için ne kadar uğraştıklarını öğrenmek istiyorsan, başta Celil Uzun olmak üzere eski il başkanlarına sor, kimlerin ayağıma buraya geldiğini 2002’de 2004’te eski milletvekillerine sor, onlar sana anlatır. Daha sen yenisin. Politikayı da pek bilmezsin, para saymayı bilirsin ama politikayı bilmezsin. Onun için de durmadan bizim kalbimizi kırıyorsun. Kalp kırmakta ne var ya, Polat Türkmen, nerede görsem sarılırım, kucaklarım, öperim Allah razı olsun. Çolakoğlu’nu da öyle. Ak Parti İl Başkanı'nı da. Ne olacak kalp kırmakla? Sen beni parayla satın alabilecek bir adam mısın? Sen gömlekçiydin dün, satış yapardın ben de Pazar yerinde sebzeciydim. Sen tabii sonradan patron oldun Özsüt’ler bol sütler falan filan Allah yolunu açık etsin.”

Yorum Ekle