SON DAKİKA

Ereğli'nin 20 Yıllık orman planlaması yapılıyor...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki ormanların 20 yıllık planlamasını yapacak olan Orman Bakanlığı heyetini ağırladı. 21 Ağustos, 2019 10:25 Güncelleme: 21 Ağustos, 2019 10:25 Ereğli'nin 20 Yıllık orman planlaması yapılıyor...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki ormanların 20 yıllık planlamasını yapacak olan Orman Bakanlığı heyetini ağırladı. ‘Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri Dünyada sadece Kdz. Ereğli’de bulunur’ sloganını heyete ileten Başkan Posbıyık, “Ormanlarımıza sahip çıkacağız. Bunun için ne gerekiyorsa Belediye olarak yapmaya hazırız” dedi.

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, OGM Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri Murat Altunal ve Mehmet Demir, Kdz. Ereğli’nin orman planlama faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve düşüncelerini almak üzere Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Posbıyık, ormanlara çok önem verdiklerini belirterek ilgili başkan yardımcılarını ve ilgili daire müdürlerini de toplantıya dahil etti.

20 YILLIK PLANLAMA YAPILACAK

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, bakanlıktan gelen heyetle çalışmalara başlandığını belirterek şunları söyledi;

“Orman Genel Müdürlüğü 2019 yılı iş yatırım programı çerçevesinde Ereğli’ye ait 'Orman Amenajman Planları' yenileniyor. 10 Haziran’da başlayan arazi çalışmaları 2 başmühendis, 5 orman mühendisi ve 10 envanter işçisi tarafından yürütülmektedir. Planlama kapsamında hava fotoğraflarından taslak haritalar çiziliyor; daha sonra tüm ormanlık alanlar karış karış geziliyor ve haritası tamamlanıyor. Ekosistemi, biyolojik çeşitliliği ve doğayı korumayı göz önünde tutarak halkın ve endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde çok amaçlı fonksiyonel orman planları üretilmeye çalışılıyor. Ormanlarımızın 20 yıllık geleceğine karar veriliyor. Yeni yapılan kuruluş değişikliği ile Ereğli İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 adet şeflik daha (Kızlarderesi ve Gümeli Şefliği) tesis edilmiştir. Desteğiniz için teşekkür ediyoruz.”

POSBIYIK: ORMANLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Halil Posbıyık, Sevgi, Barış, Dostluk kenti Kdz. Ereğli’nin sloganının "Denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri Dünyada sadece Kdz. Ereğli’de bulunur" olduğunu söyledi.

Bu alandaki çalışmaları her zaman destekleyeceklerini kaydeden Başkan Posbıyık, “Ormanlarımız çok önemsediğimiz bir konu. Havamıza, ormanımıza, denizimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. 20 yıllık planlama yapılırken, oluşturduğumuz ekip tüm aşamalarda katkı sunmaya devam edecek” dedi.

Başkan Posbıyık, heyete, ziyaretin anısına ilçeye özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorum Ekle