SON DAKİKA

Ereğli’de 32 bin öğrenci tatile girdi.

Ereğli’de 136 okulda, 1650 sınıfta eğitim gören yaklaşık 32 bin öğrenci tatile girdi. 14 Haziran, 2019 12:56 Güncelleme: 14 Haziran, 2019 12:56 Ereğli’de 32 bin öğrenci tatile girdi.

Ereğli'de  2018-2019 Eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ereğli’de 136 okulda, 1650 sınıfta eğitim gören yaklaşık 32 bin öğrenci tatile girdi.

Karne dağıtım programı çerçevesinde, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Tören Programı çerçevesinde   evde eğitim gören öğrenci Çınar Deniz Öçal’a karnesi protokol tarafından verildi.

Ardından Kepez İlkokulu 3 H ve 3 E sınıflarında Karne Dağıtım tören programı, gerçekleştirildi. Törene Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Milli Eğitim şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

“TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRİN”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, tatilin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bir günün uzun bir süre olduğunu ifade eden Ereğli Kaymakamı şunları söyledi:

“Bunun 8-9 saatini uyuyacaksınız, annenize, babanıza yardım edeceksiniz. Bunun haricinde günü bölün. Biraz televizyon seyredebilirsiniz. Sokakta bol bol oynayın. Annelerinize söylüyorum, çocuklar üstünü kirletti diye kızmak yok. Dışarıda bol bol oynasınlar. Ufak tefek, cep telefonu, bilgisayara da bakabilirsiniz ama bol bol kitap okuyacaksınız.  Annenizle babanızla bol bol vakit geçireceksiniz. Tatili hak ettiniz. Sizlere iyi tatiller diliyorum, güzel bir tatil diliyorum.  Dışarıda gezin, çünkü siz büyüme çağındasınız, ne kadar çok güneş alırsanız, kemikleriniz o kadar sağlam olur, büyümeniz o kadar sağlıklı, o kadar güzel olur.

Karnelerinizi veriyoruz, öğretmeninize teşekkür ediyorum. Kazasız belasız bir yılı geçirmiş olduk. Okul idaresine teşekkür ediyorum, sizleri hayata hazırladıkları için. Gelecek yıl dördüncü sınıfta olacaksınız. Sonra ortaokula geçeceksiniz, liseye geçeceksiniz.  Günler çok çabuk geçer, ben daha dün geldim gibi buraya. Geldiğim gün okullar açılmıştı, bugün demek ki sekiz ayı doldurduk. Bir çırpıda hayat geldi geçti.”

FEN LABORATUVARI İSTEDİLER Çorumluoğlu, öğrencilere yaz tatili boyunca okulda değişmesi gereken bir şey olup olmadığını sordu.  Öğrencilerden biri okulda fen laboratuarı istediklerini söyleyince, Çorumluoğlu, “Yeni bir okul yapılacak. O zaman öğrencilerin birazı oraya gidecek ve okulda fen laboratuarı için boş yer olacak. O zaman fen laboratuarını da yapacağız” dedi.

KARNELERİ DAĞITTILAR

Daha sonra Çorumluoğlu, beraberindeki protokol ve basın mensupları öğrencilere karnelerini ve karne hediyelerini takdim etti.

Kaymakam Çorumluoğlu, daha sonra da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu’nda karne törenine katıldı.

Yorum Ekle