SON DAKİKA

Atatürk ölümünün 80.yılında Ereğli’de anıldı

Atatürk ölümünün 80.yılında Ereğli’de anıldı 10 Kasım, 2018 08:33 Güncelleme: 10 Kasım, 2018 08:33 Atatürk ölümünün 80.yılında Ereğli’de anıldı

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında tüm Türkiye’de anıldı.

Ölümünün 80. Yıldönümü  Anma Günü nedeniyle,  tüm yurtta  oluğu gibi Karadeniz Ereğli’de  de tören düzenlendi

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon  Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz  Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, siyasi parti ilçe başkanları, Milletvekili aday adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğrenciler, askeri ve sivil erkan katıldı.

Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral  Özden Yazıcıoğlu ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, günün anısına Atatürk Anıtına çelenk sundular.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü Anma günü nedeniyle füzenlenen programa katılım yüksek olurken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm saati olan saat 09’u beş geçe  Erdemir, gemiler ve şehir anons sisteminden gelen siren sesi ile birlikte 2 dakika saygı duruşunda bulunularak, istiklal Marşı okundu. Programda meşaleler yakılırken, yoldan geçen vatandaşlar da saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudular.


Yorum Ekle