SON DAKİKA

Uzun Mehmet belgeseli izleyiciyle buluştu

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlatılan “Uzun Mehmet Belgeseli” 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün Bulunuş Gününde Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Gala Gecesinde izleyici ile buluştu. 09 Kasım, 2018 07:18 Güncelleme: 09 Kasım, 2018 07:18 Uzun Mehmet belgeseli izleyiciyle buluştu

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Siyasi Parti, Sivil Toplum Örgütleri, Odalar ve Sendikaların Başkan ve yöneticileri ile madenciler ve aralarında Uzun Mehmet’in torunu Mehmet Ali Altay’ın da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı gecede birer konuşma yapan Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer ve Uzun Mehmet’in torunu Mehmet Ali Altay , Kestaneci Mahallesinde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nın yenilenmesi ve hazırlatılan belgesel için Başkan Uysal’a teşekkür etti.

Ereğli’de sanat icra eden tiyatro sanatçılarında bulunduğu geniş bir oyuncu kadrosu ile çekilen Belgeselin gösterimi sonrası konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Bir şehrin hikâyesi olmalı düşüncesiyle çıkılan yolda Uzun Mehmet Anıtı’nın ardından hazırlanan Belgesel ile Kdz. Ereğli’ye kalıcı bir eser daha kazandırmanın” heyecanını yaşadığını söyledi.

Uysal, “ Uzun Mehmet sadece İlçemiz değil, bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir değer. Bu düşünceden hareketle Uzun Mehmet ve tüm maden şehitlerine hak ettikleri değeri verme adına yenilediğimiz, eksikleri olsa da tamamlamak için gayret gösterdiğimiz Uzun Mehmet Anıtı, maden şehidi ailelerine tahsis etmeye hazırlandığımız yeni dernek binasının tahsisinin yanında belediyemiz arşivinde yerini alan Belgesel çalışması ile bu değere sahip çıkma gayretimizi devam ettireceğiz. Değerlerimize sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma konusunda bunu bir başlangıç olarak görüyoruz“ dedi.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’da Manisa’da görev yaptığı sürece denk gelen Soma faciası sürecinde yaşananlara şahit olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında “Bu süreçte yaşananlara tanık olduk. Madencilik zor ve meşakkatli bir meslek , bu bölgenin ve dolayısı ile ülkenin kaderini değiştiren Uzun Mehmet ve tüm maden şehitlerini rahmetle anarken, bu güzel çalışmayı ortaya koyan başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapım ekibi adına Cars direktörü Akif Çodur ve belgesel de Uzun Mehmet’i canlandıran Ömer Yiğit’inde aralarında bulunduğu oyunculara çiçek takdiminde bulunuldu ardından gala gecesine katılanlara ikramda bulunup hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorum Ekle