SON DAKİKA

Ereğli'den 4 okul eTwinning okulu ilan edildi.

Ereğli'den 4 okul eTwinning okulu ilan edildi. 16 Nisan, 2018 09:01 Güncelleme: 16 Nisan, 2018 09:01 Ereğli'den  4 okul eTwinning okulu ilan edildi.

Brüksel’deki Merkezi Destek Servisi tarafından bu yıl ilk defa uygulanan, okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için eTwinning Okul Etiketi adıyla yeni bir etiket başvurusu başlatılmıştı. Çeşitli kriterleri sağlayan okullar, sistemden belirlenerek adaylık süreçleri başlatılmıştı. 

Yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda;                      

Avrupa´nın en büyük okul ağı etwinning, 2018-2019 etwinning okul etiketi alan 1,211 okulu açıkladı. Türkiye’den 179, ilçemizden de 4 okul bu etiketi kazandı.                                             

eTwinning nedir?

eTwinning okulu girişimi yenilikçi ve istekli öğretmenlerin okullarında projelerle bir bağ kurmasını, eTwinning faaliyetinin okullarda yaygınlaşmasını ve okul idarecilerinin de süreç içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu girişim ile okulların birbiri ile yarışmasından ziyade kendilerini geliştirmesi amaçlanmıştır. Bu süreçte uluslararası projeler yapan okullar, eTwinning okulu olmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca bu okulların internet güvenliği (eSafety) konusunda farkındalıkları da vardır. 

Kaymakam Nazım MADENOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Numan KORKMAZ tarafından okul müdürleri ve öğretmenlere okulları adına başarı plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

İlçemizden bu etiketi almaya hak kazanan okullarımız:

1. Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2.Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu

3.Ereğli Çayırlı İlkokulu

4.Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi

 

Yorum Ekle