SON DAKİKA

Zonguldak'ın kan ihtiyacının yüzde 30'u Ereğli'den

Zonguldak'ın kan ihtiyacının yüzde 30'u Ereğli'den 26 Kasım, 2015 17:11 Güncelleme: 26 Kasım, 2015 17:11 Zonguldak'ın kan ihtiyacının yüzde 30'u Ereğli'den

Ereğli  Kızılay Şube Başkanı Yusuf Oktay, ilçede düzenlenen kan bağışı kampanyaları ile Kızılay kan merkezinin kan ihtiyacının yüzde otuzluk ihtiyacının Ereğli'den karşılandığını açıkladı.

Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay olarak ilçedeki sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere dernek ve diğer kurumların düzenlediği kan bağışı kampanyalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Oktay, Kızılay kan merkezinin kan ihtiyacının büyük bölümünün Ereğli' den karşılandığını kaydetti. Ereğli Kızılay Şube Başkanı Oktay, son olarak 4 büyük kulübün taraftar dernekleri tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında 329 ünite kan bağışı aldıklarını ifade etti. Oktay, sözlerini şöyle tamamladı: "Ereğli halkı kan vermeye alıştığı için Zonguldak Kan Merkezi’nin yüzde 25-30’u Ereğli’den sağlanmaktadır. İlçe halkı zaman zaman kan toplama araçları gelmediği zaman bize sormaktalar. Biz periyodik olarak her hafta pazartesi günleri ilçe emniyet müdürlüğü binasının hemen karşısında kan toplama aracımız geliyor ve burada kan topluyor. Bazı haftalar cuma günleri Ali Molla Camii önünde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Yine zaman zaman okullar, dernekler kampanyalar düzenlemektedir. Yaklaşık 3 ay önce Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar dernekleri tarafından ‘Renklerin Kardeşliği’ adı altında kan bağışı kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya sonucunda 329 ünite kan alınmıştır."

Yorum Ekle