SON DAKİKA

ZONGULDAK'IN GURURU OLDU

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaşayan Hasan Doğru, 'O ses Türkiye' yarışmasında sesinin haricinde sıra dışı hikayesiyle ilgi odağı oldu. İşte Acun'un O ses Türkiye yarışmasında birinci olan Hasan Doğru'nun hikayesi.. 21 Ocak, 2014 11:02 Güncelleme: 21 Ocak, 2014 11:02 ZONGULDAK'IN GURURU OLDU
Hem tiyatroculuk hem de Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nden mezun olan Doğru'nun, Kozlu ilçesinde babasına ait lokantada çalışarak hayatını kazanması, onu diğerlerinden farklı kılıyor. Daha önce adını 2011 yılındaki genel seçimler öncesi Eskişehirli bir aday için çektiği seçim şarkısı ile duyuran Doğru'nun, Kozlu'da 3 Mart 1992'deki grizuda ölen 263 madenci anısına çektiği klip internette ilgiyle takip edilmiş.

ALLAH RAZI OLSUN BABA DEDİ
Televizyon Programcısı Acun Ilıcalı tarafından sunulan 'O Ses Türkiye Programı'nın yıldızı Hasan Doğru'nun 'Davut Usta' lakabıyla bilinen lokantacı babası Altun Doğru(51), oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Yarışmadan sonra oğlunun telefonla aradığını söyleyen 2 çocuk babası Doğru, "Ben aradım, oğluma teşekkür ettim. O da Allah razı olsun baba, senin sayende oldu' dedi. Sizin desteğiniz olmasa başaramazdım' dedi." şeklinde konuştu.
Baba Doğru, "Bu işi yapmayı kafasına koymuştu. Gece gündüz çalışıyordu. Lokantada da bize yardımcı oluyordu. 2 yıl önce üniversitede konservatuvarı bitirdi. Oradan mezun olduğu halde yine de çabalıyordu. Bir taraftan da lokantada bana yardımcı oluyordu. İşi olduğu zaman gidiyordu, diğer zamanlarda sürekli lokantada çalışıyordu." dedi.
Oğlunun kendilerine ait lokantada, diğer personel gibi çalıştığını anlatan Doğru, "Garsonluk yapıyordu, servis yapıyordu, hesap alıyordu, çorba veriyordu. Bir lokantada ne yapılırsa onları yapıyordu. 2 sene önce okulu bitmesine rağmen burada çalışıyordu. En son Kurban Bayramı öncesi İstanbul'da arkadaşlarının yanına gideceğini, oraları gezeceğini söyledi. Ben de izin verdim. Arkadaşlarının teşvikiyle yarışmaya katıldı." diye konuştu.

"HERKES SESİNİN GÜZEL OLDUĞUNU BİLİYORDU AMA FIRSAT OLMAMIŞTI"

Oğlunun bir gün başarılı olacağını bildiğini dile getiren Davut Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir türlü fırsat olmamıştı. Evde veya lokantada çalışırken şarkı mırıldanmalarından herkes bir gün iyi bir sanatçı olacağını, geleceği olduğunu söylüyordu. Herkes 'sesi güzel; ama kendini değerlendiremiyor' diyordu.
Zaten müşteriler genellikle 'sen okulunu bitirmişsin, niye burada çalışıyorsun' diye konuşuyorlardı. Onun hedefi devlet konservatuvarına girmekti. Daha önce de Ankara Devlet Orkestrası'na, sonrasında da İstanbul'a başvurmuştu. Şu anda herkes arıyor, tebrik ediyor. Ben de memnun kaldım. Böyle bir evlat yetiştirdik, Allah'ımıza şükür olsun." Daha sonra oğlunun çalıştığı yeri gösteren baba Doğru, "Burada çorba dolduruyor, buradan hesabı alıyordu" diye konuştu.

LOKANTADA ÇALIŞAN ARKADAŞLARI DA HASAN DOĞRU'NUN
ŞARKI SÖYLEDİĞİNE ŞAHİT OLMUŞ

Lokantada yıllardır garson olarak çalışan Salih Ercan, aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı: "Akşamları devamlı ekmek dolabının yanında şarkı söylerdi. 'Ben de bir gün meşhur olacağım' derdi. Ve oldu. Biz meşhur olacağına inanıyorduk, 'bizim gibi menajere ihtiyacın var' diye şaka yapardık. Biz çok heyecanlandık, onu anlatamam. Program sırasında hepimiz buradaydık, sevinçten hopladık. Allah yolunu açık etsin."

SEÇİM ŞARKISI VE GRİZU FACİASIYLA SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞMIŞ

Bu arada Hasan Doğru'nun 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı Ahmet Yılmaz için hazırlayıp paylaştığı seçim şarkısıyla ilk kez internette adını duyurduğu ortaya çıktı. Doğru ayrıca 3 Mart 1992 tarihinde 263 madencinin öldüğü Kozlu'daki grizu faciasıyla ilgili klip hazırlamış.
Yorum Ekle