SON DAKİKA

ZBEÜ’de” Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulacak

ZBEÜ’de” Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulacak 30 Ekim, 2018 09:21 Güncelleme: 30 Ekim, 2018 09:21 ZBEÜ’de” Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulacak

Ereğli (S Rota Haber)- Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde, bilimsel araştırma, uygulama ve eğitim faaliyetleri için gereken deney hayvanlarının uluslararası standartlarda üretimi, bakımı ve kullanımını sağlamak amacıyla,”Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi”kurulacak. Faaliyet alanlarına giren konularda gereken altyapı ve teknik desteği sunacak. Uygulama, Eğitim ve Danışmanlık hizmeti verecek. 

Kurulacak olan Merkez, Deney hayvanlarının yürürlükteki mevzuata ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmesini, yetiştirilmesini, bakım ve barındırılmasını, uygulama yapacak araştırıcıların, deney hayvanı kullanım süreçlerini evrensel etik ilkelere uygun olarak yürütmelerini sağlayacak., Faaliyet alanları ile ilgili eğitim, araştırma ve uygulama projeleri geliştirecek, yürütülmekte olan çalışmaları desteklemek, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacak. Deney hayvanlarının eğitim ve araştırmalarda kullanımı için uygulama laboratuvarları kuracak. Kurs, seminer ve konferanslar düzenleyerek, konuyla ilgili kitap, broşür, dergi, makale ve benzeri bilimsel dokümanları hazırlayarak yayımlayacak., Deney hayvanlarının hijyenik ortamlarda sağlıklı olarak yetiştirilmeleri için Merkeze bağlı barınaklar açmak, Eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan hayvan türlerinin üretilmesi için bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, bünyesinde üretilmeyen hayvan tür ve soylarını, yurt içi/yurt dışı yasal üreticilerden temin ederek sahip olduğu deney hayvanı tür ve soylarına yönelik arşiv oluşturacak. 

Merkez, Bir Müdür, 2 Müdür Yardımcısı 7 üyeli Yönetim ve 5 üyeli Danışma Kurulu’ndan oluşacak.

 

 

 

Yorum Ekle