SON DAKİKA

ZAFER BAYRAMININ 92.YILI

Ereğli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü çeşitli törenlerle kutlandı. 30 Ağustos, 2014 16:11 Güncelleme: 30 Ağustos, 2014 16:11 ZAFER BAYRAMININ 92.YILI

Ereğli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başladı.  2. tören, Karadeniz Ereğli Kaymakamlık makamımda Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay makamındabayram  tebriklerini kabul etti. Devrim Bulvarındaki 3. tören ise saat 10.00’da başladı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, bir süre önce göreve başlayan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı  Hasan Doğan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, halkın ve askeri erkanın bayramını kutladı. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Deniz Kurmay Binbaşı Sami Tulgar günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında "Bugünün değerinin anlamanın ancak dünü öğrenmekle mümkün olacaktır" dedi.  Tulgar konuşmasında "Bugün yalnız Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olayı şerefli bir zaferin 91.yıldönümünü kutluyoruz. Bugünün değerini anlamak ancak dünü öğrenmek ve hatırlamakla mümkündür. Osmanlı imparatorluğu Trablusgarp ve Balkan savaşlarına takiben girdiği 1.Dünya Harbi sonunda çok zor şartlarda Sevr antlaşması imzalanmış ve bunun kabulü ile Aziz vatanımızın parçalanması istenmiştir, Mondros mütakeresin den hemen sonra İngilizler Musul, Urfa, Antep, Fransızlar Adana ve Mersini, İtalyanlar Antalya ve Konya’yı ,Yunanlılar ise 15 Mayıs 1919 da İzmir’i işgal etmişlerdir.Ancak Türkler tarihinin hiç bir evresinde esaret altında yaşamamış, onurlu ve şerefli bir Ulus idi.Türkün gerçek Kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos 1922 sabahı düşmanın kesin yenilmesi ile doğmuştur" dedi.

Tulgar ’ın konuşmasının ardından törende Nurdan ve Orhan Oğuz İlkokulu öğrencisi  Tuğba Alagöz  “Zafer Türküsü”  adlı şiirini okudu. Liva Nur Altan' ın 30 Ağustos adlı şiirini okumasının ardından Belediye Folklor Ekiplerinin  halk oyunları gösterileri sergilendi.Tören daha sonra gaziler ve askeri birliklerin katıldığı tören geçişi ile sona erdi.

Gerçekleştirilen törene, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,  Karadeniz Bölge Komutanı Doğan, Belediye Başkanı Uysal’ın  yanı sıra Karadeniz  Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra kahraman gazilerimiz  ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle