SON DAKİKA

Zafer Bayramı Buruk kutlandı

Ereğli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı. 30 Ağustos, 2015 16:06 Güncelleme: 30 Ağustos, 2015 16:06 Zafer Bayramı Buruk kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıl dönümü Kdz. Ereğli’de düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı. İlk tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törende Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene katılanlar dağıldı. Resmi törenin sona ermesinin ardından ise CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nce de Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Çelenk sunma töreninin ardından Kaymakamlık makamında Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Devrim Bulvarı üzerindeki tören ise Kaymakam Madenoğlu, Bölge ve Garnizon Komutanı Doğan ve Belediye Başkanı Uysal, askeri bir cip üzerinde bulvar boyunca hareket ederek törene katılanların bayramını kutlaması ile başladı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Deniz Yarbay Serhat Eren yaptı. Türk Milleti’nin tarihinin hiçbir döneminde esir yaşamadığını belirten Yarbay Eren, 30 Ağustos Zaferi’nin zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanları yenen bir milletin destanı olduğunu söyledi.
Eren konuşmasında, “Bu askeri zafer ile siyasi zaferlerin de yolu açılmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemi sadece düşman ordularının yenilmesinde değil, aynı zamanda yüce Türk Milleti’nin tarihinde yeni bir dönem açarak yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkan sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Başkomutanlık Meydan Muhaberesi Türk Milleti’nin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri 93 yıl önce olduğu gibi bugün de üstün bir vazife anlayışı içerisindedir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye her zaman hazırdır. Bu kutsal zaferin 93. Yıldönümünde başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun emrinde bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Eren’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerin Ömer Yılmaz’ın okuduğu 30 Ağustos’u anlatan şiir alkış aldı.
Devrim bulvarındaki düzenlenen tören gaziler, askerler, askeri araçlar, itfaiye ve ambulans ekiplerinin geçişinin ardından sona erdi. Askerlerin geçişi sırasında vatandaşlar kendilerini alkışladı. Akşam yapılması planlanan Fener Alayı ise Başbakanlığın terör olaylarının artması nedeniyle yayınladığı genelge ile iptal edildi.


Yorum Ekle