SON DAKİKA

Yılmaz ile dobra dobra...

AK Parti Gülüç Belde Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresinde güven tazeleyerek yeniden seçilen İsmail Yılmaz seçildikten sonra S Rota Haber’e konuştu. 15 Ağustos, 2017 08:32 Güncelleme: 15 Ağustos, 2017 08:32 Yılmaz ile dobra dobra...

AK Parti gemisini ilk terkeden Demirtaş'ın CHP'den başkan seçildiğinden buyana geçmişini kötüleyerek siyaset yaptığını ileri süren Yılmaz'ın ses getirecek iddiaları:

- "Gülüç halkını çok farklı iftiralarla kandırdılar."

- "Başkan kendisine oy vermemiş insanları rencide ediyor. Yanına gidenlere ( kime oy verdiyseniz işinizi o yapsın) diyebiliyor."

 - "Çengel Burnu'nda 1 ve 2. Blok’a giden bir imar yolu ne karşılığı kaldırıldı. ”

- "Dere boyunda çocuk parkı yapılması yanlış ve çocuklar için çok tehlikeli."

-  "Dere ıslah edilmediği sürece orayı altından kaplasanız bir cazibesi yok"

- "Bana iftara atanların üzerinde kaç 2B arazisi var ? Kendi üzerlerine alamadıklarını hangi kişinin üzerine aldılar. Kayıtları incelesinler !"

- "Asla hiçbir rantın içinde olmayız. Olanında yanında olmayız"

Haber-Röportaj: Seyhan DİKAY

Halka ve yaşadığın beldeye hizmet etmek için siyaset bir araç ise bunun içinde aynı partide yeralanlar zaman içinde ayrı partilerde iktidar-muhalefet çekişmesinde olabiliyor. Bunun bir örneği Gülüç beldesinde yaşanıyor. Bir dönem AK Parti'de Belediye Meclis üyesi olan ve daha sonra istifa ederek CHP'den Belediye Başkanı seçilen Gökhan Demirtaş ile SP'de siyaset yapmasının ardından AK Parti'den Belde Başkanlığı yapan ve Pazar günkü kongrede güven tazeleyerek yeniden seçilen İsmail Yılmaz, beldeye hizmet siyasetindeki iddiaları kamuoyuna duyuruyorlar.

Belde kongresini yeniden kazanmasının sevinç ve heyecanını yaşayan İsmail Yılmaz'a biz sordukca, her sorumuza  dobra dobra, açık ve net cevaplar aldık. Başkan Yılmaz, akıllarda soru işareti bırakmayacak cümlelerle, dosdoğru konuştu. Yeni görev alan kişilerle çok daha iyi hizmet vereceklerini ifade eden Yılmaz, "Mesele sadece adımızın teşkilatlarda yazılı olması değildir. Bir davaya gönül vermişseniz Başkan, Mahalle Temsilcisi, üye olmuşsunuz hiç fark etmez. Yeter ki davanızda gönül bağı olsun. Süreç bizi Belde Başkanlığına kadar getirdi. İnşallah yeni  yönetimimizle çok daha güzel hizmetler vereceğiz.”dedi. Yılmaz ile yaptığımız söyleşiyi okurlarımızla paylaşıyoruz.

Gülüç’ün dünü ve bugünü için neler söylemek isterseniz?

Siyaset adam gibi yapılır. Eğer ben siyaseti onlar gibi belden aşağı yapsaydım bugün onlar o koltuklarda oturamazlardı. Bunu Gülüç’te biliyor Ereğli’de biliyor. Bizim abdestimizden hiç şüphemiz olmadı bugüne kadar. Hamd olsun koltuklarda oturmak çok önemli değil. Koltuklar gelip geçici. Bugün milletin gözünüzde ki değeriniz nedir? Ben ona bakarım. Gülüç halkını çok farklı iftiralarla kandırdılar. 2B arazilerini bizim üzerimize geçireceğimize dair iftira en başında gelendir. Gülüç halkından istirham ediyorum Bana iftara atanların üzerinde kaç tane 2B arazisi var kayıtlı bir baksınlar. Kendi üzerlerine alamadıklarını hangi kişinin üzerine aldıklarını dair kayıtları incelesinler.

İfade ettikleriniz, ciddi bir iddiadır ?

İddia değil. Gerçektir. İspatı da vardır bunların. Bunlar bende mevcut. Günü geldiği zaman biz bunları da açıklayacağız. Biz istiyoruz ki! Gülüç’te, bu memlekette doğru dürüst siyaset yapılsın. Belki seçimi kaybettik ama onurumuzu asla kaybettik ama başımız dik yürüyoruz.

Demirtaş’ın AK Parti’ye dönmek istediği kamuoyunda konuşulmakta. Herhangi bir başvuru sözkonumu? 

Herkes bu partiye gelebilir. Sayın Belediye Başkanının Ak Partiden ayrıldığı süreçte İsmail Yılmaz yoktu. Sayın Başkan 02.09.2013 tarihinde AK Partiden ayrıldı. Bizim adaylık sürecimiz 11. Ayda başladı. Gemiyi ilk terkedenlerdendir. Daha hiç kimse aday olmamış, süreç AK Parti’de başlamamış, CHP’de tren kalkıyordu o trene binmek için koştu. CHP ile AK Parti süreci arasında 2 ay var. 2016 yılında Belde Başkanı oldum bana gelen hiç bir tane teklif yok. 

Gülüç Belediyesinin verdiği hizmetleri değerlendir misiniz?

Gülüç 2014 seçimlerden önce AK Parti Belediyesiyken, Gökhan Demirtaş bunları iyi bilir. Çünkü o zaman AK Parti’nin Belediye Meclis üyesiydi. Bugün yaptığı siyasette geçmişini kötüleyerek yapmaması lazım. O gün gelen aylık para 80 Bin liraydı. Yanlış hatırlamıyorsam 60 – 65 Bin Lira işçi maaşına da yetmiyordu bu. Şimdi ise aylık Belediye’ye 300 – 350 Bin lira civarında bir para geliyor ve hiçbir kesinti yok. 2014 yılından önceki AK Parti Belediyesinde %40’a varan kesintiler vardı. Kesintisiz bu güne kadar geldik. Hizmet yapıyor görüntüsü verdiler. Bu para ile yaptılar. Sayın Başkan 15 yıl Ak Parti iktidarı dahil yapılamayan bazı şeyleri yaptı.

Sahil projesine bakacak olursak önce derenin ıslah edilmesi lazım. Dere ıslah edilmediği sürece siz orayı altından kaplasanız oranın bir cazibesi yok. Yaptığı hizmet güzelleştirmiştir o bölgeyi. Önce pisliğin, bataklığın kurutulması lazım. Bu da DSİ ile ortak bir projeyle yapılabilir. Şimdi süsleyip geçiyoruz. Gülüç meydanına bir yılda ikinci kez parke döşedik. O gün çıktım açıklama yaptım. Bu yaptığınız taş parke burayı kaldırmaz. Gülüç Ereğli’nin giriş kapısıdr. Çok farklı şeyler yapılabilir bu Başkanın kendi tercihidir.

Demirtaş’ın, Gülüç Aydın Güngör’ün Belediye Başkanlığında, “halk kanserojenli” su içti iddiası vardı. O iddialar ne oldu ?

Zonguldak-Ereğli İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı işi ihalesinin 21 Haziran 2013 tarihinde yapıldı. Ereğli Belediyesi 17 köye su verecek. O dönemin Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’ün gayretleriyle de Gülüç’ü de dahil ettiler. Aydın bey zamanında bu protokol imzalandı. Bu suyu Gülüç Belediyesi getirmiyor. “AK Parti iktidarı getiriyor.

Belediye Başkanı çıkıyor su üzerine siyaset yapıyor. Su depolarını AK Parti yapıyor. Belediye mahalle arasında ki su borularını yenileme çalışmasını yapıyor. Geri kalanının tamamı DSİ tarafından yapılmakta. Ak Parti iktidarında bu halka “kanserojen borularla su içirdiniz” diyecek  kadar talihsiz bir açıklama yapmıştır. O dönem Ak Partiden Belediye meclis üyesiydin. Bu borularla su içilirken o zaman sende bu işin içindeydin.Biz üzüm yemek istiyoruz. Derdimiz bağcıyı dövmek değil.. AK Parti iktidarının Gülüç’e hizmeti bu. Marifet iltifata tabidir. Teşekkür etmek bir erdemdir. Bende buradan Gülüç halkına sesleniyorum. AK Parti Gülüç’ten elini çekmedi. Verdiği sözlerin hepsinin arkasında.

Gülüç Beldesine yapılması düşünülen, Gençlik ve Spor Merkezi projesi iptal edilip Ereğli’ye yapılma kararı verildi? Neden bir değişikliğe gidildi.?

O dönemde Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’tı. Biz büyük bir spor kompleksi gençlik merkezi düşünürken. Halil Bey bize bir yer göstermedi. Aydın Güngör zamanında Gülüç’e göre bir proje hazırlattık. 2014 seçimlerinde Gülüç’ü kaybettik Ereğli’yi kazandık. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal ( Ben size yer veririm. Hazır) demişti. Bizde orijinal projeyi Ereğli’de uygulamak zorunda kaldık. Gülüç’te bunun yapılacağı yer hazinenin yeri. Ucuz siyaset yapmak birşey kazandırmaz. Çünkü gerçekler er geç ortaya çıkar.

Dere boyunda, çocuklar için yapılan oyun parkı tehlikeye davetiye çıkarıyor mu?

Yapılan hiç bir şey karşı değiliz. Biz o gün çıkıp bunu söyleseydik. Yapılan hizmete engel oluyor diye demeç verirlerdi. Biz bekledik ki kamuoyu buna bir tepki göstersin.  Siz dahil bunun yanlış olduğunu ortaya koydunuz. Gerçekten burası yanlış ve tehlikeli bir yer. Her gün kaza olan biryerde siz çocukları ölüme terk edemezsiniz. Buna hakkınızda yok. Popülist siyaset denilen aslında bu. Aslında o oyun parkının okula yakın mahallenin ortasında çocukların rahat ulaşabileceği tehlikenin arz etmediği bir yerde olması lazım. Yaptığınız şey, vicdana, hukuka ve yönetmeliğe aykırı olmaması lazım. Bir tane çocuğun burnunun kanaması yerine. Orada çocuk parkı olmamasını tercih ederim. Beldede bir anket yapar ve sorarsınız bu oyun parkını nerede olmasını istiyorsunuz diye. 100 kişiden bir tanesi buraya çocuk parkı olsun demez. Gülüçte bir oyun parkına ihtiyaç var. Ama yeri orası değil.

Size göre Gülüç’ün önceliği nedir?

Gülüç’ün Kültür Merkezine, mesir alanlarına ihtiyacı var. Gülüç cazip hale dönüştürülemedi dikkat edersiniz. Gülüç eğitim vadisi aslında, okullar bölgesine dönüştü. Gülüç’ü Ereğli’den ayırabilir misiniz? Yaptığınız politikada sadece ben biliyorum havası ile yaparsanız yarın toslacağınız bir duvar olur. Gülüç dört tane mahalleden oluşan bir belde. Açılabileceği büyüyebileceği bir yerde yok. O kabuğun içinde ne yapmaya çalışıyorsanız yapabiliyorsunuz. Bunu yaparken sayın başkanın en büyük hatalarından birisini söylüyorum. Kendisine oy vermemiş insanları rencide etmesidir. Yanına gidenlere kime oy verdiyseniz işinizi o yapsın diyebiliyor. Halbuki Belediye Başkanı olmuşsunuz. Herkesi kucaklama ile mükellefsiniz.

Gülüç’te bugüne kadar 3,5 sene geçti. Benim meclis üyelerimin hiç birisi meclis kararına 2 Madde hariç hayır demedi. Bugün ise yapılan propaganda AK Partililer bizi çalıştırmıyor. Gülüç halkının vicdanına soruyorum. Bu hizmete köstek olmak mıdır.? Meclis üyemi kandırarak bir imar tadilatı yapıyorsun parkı petrol ofisine çeviriyorsun benim meclis üyelerimi töhmet altında bırakıyorsun. Biz burada yapılan petrol ofisine karşı değiliz. Benim petrol ofisim yok ki! Karşı çıkayım. Öyle bir derdimde yok. Benim Türk Metal Sendikası ile de bir derdim yok. Bu iş bir gün yargıya döndüğü zaman benim meclis üyelerim neden sıkıntı yaşasın. Biz usulsüz yapılan işe karşıyız.

 100 yıllık Ada sokağın yolunu kapattılar. Bu yer Aydın Güngör zamanında su borcu karşılığı Erdemir’e park yeri olarak verilen bir yerdir. Sendika’nın yaptığı bir şey beni rahatsız etmez ki!

Çengel Burnu 1. Blok ve 2. Blok’un olduğu yerde bir imar yolu vardı. Ahos Otelin oradan Işıklardan giriyordunuz 1. Ve 2. Blok’un o tarafa doğru bir imar yolu vardı. Belediye Başkanı bu yolu neyin karşılığında kaldırdı. Çengel Burnu Sitesi 1. Ve 2. Blok sakinlerine sesleniyorum. Bu yol imara, bindiği makam aracının karşılığında kaldırıldı. Çıksın “yok desin” Bazı şeyler vardır. Kamu yararına derler. Şimdi bu kamu yararına mı? Sen milleti mağdur etmişsin. 1. Ve 2. Bloğun halkı gidiyor petrolün oradan dönüyor. Peki niye kaldırıyorsun bunu? Çıksın açıklasın. Bunun cevabını versin önce Gülüç’e. Bunun gibi bir sürü şey söyleyebilirim. Bu söylediğimiz kamu ile alakalı.2014 yılında yaptığı seçim beyannamesine göre söylüyorum.

Milletvekili Çaturoğlu, Tersaneler Bölgesindeki müteşebbislere de Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı getirileceğini açıkladı?   Bu durum yeni bir  dönemin başlangıcı olacak mıdır ?

Zonguldak  ve Trabzon bu proje kapsamına alındı. Önemli bir proje, kıyı çizgilerinin biraz daha serbest hale getirilmesi. Bizim limana ihtiyacımız var, Milletvekilimiz Çaturoğlu’nun üstün gayreti ile olmuştur. Çaturoğlu’na teşekkür ediyoruz. Zonguldak Bölgesinde gelmiş geçmiş tüm Milletvekillerimize ayrım yapmadan teşekkür ediyoruz. O Parti bu parti önemli değil, yeter ki biz bu bölgeye Gülüç’e hizmet getirelim. Sayın Çaturoğlu’nun bu bölgeyi endüstri bölgesine çevirmesi kalıcı bir projedir.

Son sözlerinizi  alabilir miyiz ?

Bugüne kadar hiç kimse ile şahsi husumetimiz olmadı. bundan sonrada olmaz. Eğer bize bir görev verilmişse Gülüç’ü bize teslim etmişlerse Gülüç halkının menfaatlerini koruma adına mücadele etmeye devam ediyoruz, edeceğiz de. Bütün yaptığım açıklamalar Gülüç halkına verilen sözlerin yerine getirip getirilmemesidir.  Bizim şu anda ki görevimiz muhalefet olmak. Açıklamalarımızı  farklı farklı yerlere çekme doğru ve ahlaki bir siyaset değil. Ayrıca biz yaptıkları işlere de teşekkür ediyoruz. Çok farklı şeyler olabilir mi? Olabilir. Bu zamana ve imkana bağlı. Küçük yerlerde siyaset zordur. Hergün karşılarsınız. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler söylemedik bugüne kadar. Geçmiş bütün siyasi hayatım bununla ilgili delildir. Ne sendikaya, ne Belediye’ye cephe olduğumuz anlamında değil. Petrol ofisi ile ilgili söylüyorum. En büyük eleştiri onunla alakalı. Petrol ofisi açılmasına karşı değiliz. Yaptığınız iş hukuka aykırı olmasın.  O günün şartlarında hepsi hukuk içinde olsun diye verdiğimiz bir mücadeledir. Biz 1 yıl önce söyledik ve sustuk. Ondan sonrası zaten  kamuoyunda gelişiyor Ben belediye meclis üyelerime yapılan haksızlığı, partime yapılan yaftayı ortadan kaldırma adına mücadele ediyorum. Asla hiçbir rantın içinde olmayız. Olanında yanında olmayız. Siz muhalefet belediyesi olabilirsiniz. İktidar ile çözeceğiniz  işler olabilir. Bize gelipte (Bir kere şu işi de yapın) diye bir talepleri olmadı. (Engelliyor) diye siyaset yaptığı için söylüyorum. Biz Gülüç’e verdiğimiz sözleri yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Bunun ilk başında ki su.  Çevre yolunuda biz yapıyoruz. Sonuçta Gülüç’te oturuyoruz. Gülüç’e hizmet için varız. Kendisine başarılar diliyoruz. 

Yorumlar
g
gülüç çalışanı6 yıl önce

siz ne hizmetinden bahsediyorsunuz 12 13 yıl akp döneminde çivi çakmadınız kimseyi işe sokmadınız söz verdiğiniz halde ama şimdi başkanımız sağalsun gülüç ün çehresini değiştirdi artı kaç tane işçi aldı chp sinide akp sinide mhp sinide aldı erdemire bile adam soktu ya siz ne yaptınız siz düzgün siyaset yapın çekin ellerinizi başkanımızdan ama siz devam edin meyve veren ağaç taşlanır

Yorum Ekle