SON DAKİKA

YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

Bu yıl 2014-2015 eğitim öğretim döneminde de bakanlık komisyonunun değerlendirme kriterleri sonucu geliştirdiği projeler ve yaptığı proje uygulamaları ile Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız, yılın öğretmeni seçildi. 21 Kasım, 2014 16:09 Güncelleme: 21 Kasım, 2014 16:09 YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

Bu yıl 2014-2015 eğitim öğretim döneminde de bakanlık komisyonunun değerlendirme kriterleri sonucu geliştirdiği projeler ve yaptığı proje uygulamaları ile Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız, yılın öğretmeni seçildi.

Bugüne kadar hazırladığı 3 ayrı bilim projesi başta olmak üzere Bakanlık tarafından belirlenen makale yazma, proje üretme, doktora yapma ve projelerin puanlama kriterleri içerisinde yaptığı çalışmalarla Zonguldak bölgesini Ankara' da temsil edecek olan Şenol Yıldız, devlet erkanı ile görüşme fırsatını elde ederken, ödülünü' de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' dan alacak.

Yaptığı proje çalışmalarında bir çok okul gezen ve deneylerini özellikle köy okullarında ki öğrencilerle paylaşan Şenol Yıldız, son başlattıkları  'Bilimin ışığı sarsın okulları' projesi ile köy okullarının dolaşıldığını, projeye Üniversite öğrenci ve öğretmenlerinin de destek verdiğini kaydeden Şenol Yıldız, projede ki amaçlarının köy okullarında okuyan öğrencileri bilime ve deneylere teşvik etmek olduğunu söyledi.

Yıldız konuşmasında "Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı her ilden il temsilcisi belirliyor. 'Fark yaratanlar' teması altında yapıyor bunu. Objektif yüz üzerinden puanlanan kriterlere göre yapıyor. Bu kriterler arasında makale yazma, yüksek lisans doktora, puanlamalar var. Proje yapma, projelerin puanlaması var. Belirlenen kriterlere göre ilçe milli eğitim müdürlüğünde komisyon kuruluyor. O değerlendirme yapıyor. Bu komisyon değerlendirmeleri İl' e gönderiyor. İl' de bakanlığa gönderiyor. Bakanlıkta değerlendirme yaptıktan sonra o ilin yılın öğretmenini seçip Ankara'ya davet ediyor ve bu öğretmenlerin devler erkanı ile görüşmeleri sağlanıyor. Bizim yaptığımız çalışmalara gelince, biz daha önce Üniversitelere bildirilerde bulunduk. 2014 yılı Mayıs ayında Sabancı Üniversitesinde 'İyi örnekler' konferansında çalışmalarımızın sunumunu yaptık. 11. inci Fen eğitim kongresinde de fen yazıları üzerine bir bildirimimiz oldu. Yüksek lisans mezunuyuz. 3 tane proje geliştirdik. Bu projelerden birisi geçen sene eski çalıştığım okulda 'Okulum bilim merkezi oluyor' isimli proje idi. Bakanlığın geçen sene yaptığı 'Yenilikçi ödüller' yarışmasında eğitim kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. Daha önce de yaptığımız bir çalışma vardı. 'Keşfediyorum, eğleniyorum' projesiydi. Bu projede de tematik bilim şenlikleri düzenlemiştik. Son olarak da bu sene yürüttüğümüz bir proje var. Geçen sene başlayıp hala yürüttüğümüz 'Bilimin ışığı sarsın okulları' isimli proje. Bu proje Üniversite öğrenci ve öğretmenlerinin de katkı sağladığı bir proje. Köy okullarına giderek bilim deneyleri setlerimizle müfredatla ilişkilendirilmiş deneyler yapıyoruz. Çocukları proje yapmaya teşvik ediyoruz. Hem gönül köprüleri kurmuş oluyoruz. Bizlerde buradan seçtiğimiz 20 öğrenci ile köylere gidiyoruz. Bu öğrenciler akranları ile deneyler yapıyorlar. Bizlerde branş öğretmenlerimiz ile tanışıyoruz.  Şu anda projenin başlangıç aşamasındayız. Geçen sene pilot çalışmasını yapmıştık. Bundan sonrada proje çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yorum Ekle