SON DAKİKA

Yetersiz ceza ve bilinçsiz kullanıcı felaket getiriyor

Yetersiz ceza ve bilinçsiz kullanıcı felaket getiriyor 30 Mayıs, 2020 17:36 Güncelleme: 30 Mayıs, 2020 17:36 Yetersiz ceza ve bilinçsiz kullanıcı felaket getiriyor

Motosiklet kullanıcıları, trafikte yok sayılmak ve daha büyük araçlar tarafından sıkıştırılmaktan şikayet ederken birçok sürücü de motosikletlilerin yaptığı ihlallerden dertli.

Yaz aylarının vazgeçilmezi motosikletler, hem ulaşımda kolaylık olduğu için ilçe merkezinde kısa mesafelerde tercih edilirken, motosikletlerin karıştığı kazaların sayısı ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar da eş değer olarak artıyor.

Sık sık meydana gelen motosiklet kazalarında yaralanmalar olmaya devam ediyor. Motosiklet sürücülerinin kurallara riayet etmemeleri nedeniyle meydana gelen kazaların yanı sıra trafiği tehlikeye düşüren sürücülerinin büyük çoğunluğu zorunlu olmasına rağmen kask takmıyor. 

Motosikletçilerin ölümcül bir kaza riski, binek otomobilin 35 kat daha fazla. 

KİLİT NOKTALARDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI

Özellikle kilit noktalarda denetimler sıklaştırılmalı. Ereğlide Trafik uygulamalarının artarak devam etmesi ve trafik cezalarının da caydırıcı olması bütünlüğü sağlayacaktır.

Yorum Ekle