SON DAKİKA

Yeniden ücretsiz yararlanabilecekler..

Yeniden ücretsiz yararlanabilecekler..Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine teşekkür ederiz.” 12 Mayıs, 2022 08:48 Güncelleme: 12 Mayıs, 2022 08:48 Yeniden ücretsiz yararlanabilecekler..

Çilek Halk Otobüsü ile yapılan görüşme sonrasında, 65 yaş üstü ile engellilerin halk otobüslerinden yeniden ücretsiz yararlanabilecekleri açıklandı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bir süreden bu yana tartışma konusu olan halk otobüslerinin 65 yaş üstü ve engellilerin ücretsiz ulaşım hakkını kullanamamalarıyla ilgili sorunun çözüldüğü şöyle bildirildi:

“Normalleşme süreci ile birlikte vatandaşlarımızın kısıtlanan özgürlükleri çoğu alanda kaldırılmasına rağmen İlçemizde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelli bireylerin ücretsiz seyahat hakkını kullanamadıkları görülmüştür. Vatandaşlarımız tarafından gelen yoğun şikayetler üzerine bu sorun ilk gündem maddelerimiz arasında yer almıştır. Yapılan denetimler ve görüşmeler sonucunda Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından 27.04.2022 tarihinde sorunun ortadan kalktığı basın açıklaması ile duyurulmuştur.

İlçemizde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve engelli bireylerin hakkını kullanmasında bir engel kalmamış olup, ücretsiz seyahat haklarını kullanabilirler. Olumlu yaklaşımlarından dolayı Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine teşekkür ederiz.”

 

Yorum Ekle