SON DAKİKA

“Yeni bir başlangıç olsun!”

“Yeni bir başlangıç olsun!” 15 Mart, 2017 08:01 Güncelleme: 15 Mart, 2017 08:01 “Yeni bir başlangıç olsun!”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası  (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Hamide İpek, “14 Mart’ın tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz” dedi.

İpek, Eğitim Sen Ereğli Temsilciliği’nde düzenlediği basın toplantısında, günümüzde 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlamadan ziyade bir anma gününe dönüştüğünü söyledi.

OHAL Sürecinde şu ana kadar 2 bin 761 hekim ve 10 binin üzerinde sağlık çalışanının kamu görevinden çıkarıldığını belirten İpek, “Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olan sağlık çalışanlarının görevlerine bir an önce kavuşabilmelerini talep ediyoruz” dedi.

Şube Sekreteri İpek şöyle devam etti:

“Türkiye sağlık ortamında şiddet her geçen gün etkisini artırıyor. Sağlık ortamındaki şiddet, sıklıkla hasta ya da hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına yönelse de, aslında burada hedefin sağlık sistemi olduğu açık olarak görülebiliyor. Bu nedenle de uygulanmakta olan sağlık politikalarını ele almadan gösterilecek hiçbir yaklaşım sağlıkta şiddetin çözümüne yönelik etkili bir çözüm ortaya koyamayacaktır.  Öte yandan sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yapılacak bir düzenleme, önleyicilik ve koruyuculuk işlevinin sağlanabilmesi için sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesine olanak sağlamalıdır.

Nitelikli sağlık hizmeti sunumu, ancak hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı güvenli ve olumlu çalışma koşularıyla mümkün olacaktır 14 Mart Tıp Bayramında her şeye rağmen tüm sağlık emekçilerinin emeklilik ücretleri ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, ‘Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı’ ve sağlık çalışanlarının haklarının verilmesi yönündeki taleplerimizi yineliyoruz.

İş güvencesi ve insanca çalışma koşuları, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına hayır diyoruz. 14 Mart’ın tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz.”

Yorum Ekle