SON DAKİKA

Yem pahalı, saman pahalı…

Yem pahalı, saman pahalı… 17 Ağustos, 2017 14:08 Güncelleme: 17 Ağustos, 2017 14:08 Yem pahalı, saman pahalı…

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Delihakkı mevkiinde kurulan hayvan pazarında; fiyatları 6 bin TL ile 15 bin TL arasında değişen büyükbaş kurbanlıklar alıcısını bekliyor. Pazarda küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 750 TL ile bin 500 TL arasında değişiyor. 

Kdz.Ereğli’de Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte belediyenin Delihakkı mevkiinde kurduğu hayvan pazarında hareketlilik başladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden Kdz.Ereğli’ye gelen üreticiler hafta başından itibaren hayvan pazarındaki yelerini alarak satışa başladılar.

Gazetecilere Kars’tan geldiğini belirten üretici Necmettin Arslan; pazara 17 büyükbaş hayvan getirdiğini belirterek, “siftahımızı bugün yaptık. Bayrama kadar tüm hayvanlarımızı satacağımızı düşünüyoruz. Yaklaşık 10 yıldır buradayız, satış konusunda bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. 6 bin ile 15 bin lira arasında satış yapıyoruz. Ama bize bu işin maliyetine sorarsınız biz bu gidişle bu işi bırakacağız galiba. Yem pahalı, saman pahalı… Hayvan yerinde pahalı ama buraya geliyorsun alıcıya derdini anlatamıyorsun.”dedi.

1974 yılından bu yana Kdz.Ereğli’de kurbanlık sattığını ifade eden Gümüşhaneli Bayram Meral; “bu yıl 30 tane büyük baş hayvan getirdim. Şuan 6 tanesini satım. Allah hayırlısını versin, işlerimiz iyi. Bendeki hayvanların fiyatları dişi hayvanlar 8 bin TL, erkekler de 8 ile 13 bin TL arası değişiyor.

Pazarda küçükbaş kurbanlık satışı gerçekleştiren Hüseyin Duyan da; Kozlu’dan geldiğini ve satmak için 400’e yakın koç ve koyun getirdiğini ifade ederek, “Fiyatlarımız 750 TL’den başlıyor bin 500 TL’ye kadar gidiyor. Geçen seneye göre aynı fiyat diyebilirim.”diye konuştu.

Yorum Ekle