SON DAKİKA

Yavuzyılmaz'dan elektrik kesintilerine tepki

Milletvekili, Elektrik Kesintilerine tepki gösterdi: 7 termik santral ünitesi bulunan şehirde sürekli elektrikler kesiliyor! 16 Şubat, 2021 15:09 Güncelleme: 16 Şubat, 2021 15:09 Yavuzyılmaz'dan elektrik kesintilerine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak il genelinde meydana gelen elektrik kesintilerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
Yavuzyılmaz, “7 termik santral ünitesi bulunan, enerji üssü bir şehirde sürekli elektrikler kesiliyor!” diyerek adeta isyan ederken, sorumlulardan hesabının sorulacağını söyledi.

CHP’li Milletvekili, “kesintiler nedeniyle, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında işçi asansörlerini çalıştıran vinç motorlarının düzenli çalıştırılamadığı ve işçilerin kafeslerde mahsur kaldığını” sözlerine ekledi.

Yavuzyılmaz’ın “Zonguldak'ın kalbi TTK ve maden işçilerini de tehlikeye atılıyor” diyerek paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verildi:


“Zonguldak'a kar yağdı. 7 termik santral ünitesi bulunan enerji üssü bir şehirde sürekli elektrikler kesiliyor!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında işçi asansörlerini çalıştıran vinç motorları voltaj dalgalanmaları nedeniyle düzenli çalıştırılamadı ve yüzlerce metre yerin altına inen kafeslerde işçiler mahsur kaldı.

Armutçuk, Kozlu, Karadon maden ocaklarında işçiler bir süre kurtarma kafeslerini kullanmak zorunda kaldıktan sonra, bu ocaklarda 16:00 -24:00 ve 24:00 -08:00 vardiyaları iptal edildi.

BEDAŞ, Zonguldak'ın kalbi TTK ve maden işçilerini de tehlikeye atmaya devam ediyor. Bunun da hesabını vermesi gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım. Zonguldak'a tarihinde ilk kez kar yağmıyor!”

Yorum Ekle