SON DAKİKA

Yavuzyılmaz: "Zonguldak hekimsiz bırakılmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Medikal Onkoloji Uzmanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hüseyin Engin’in istifasını Meclis gündemine taşıdı. 21 Nisan, 2021 06:16 Güncelleme: 21 Nisan, 2021 06:16 Yavuzyılmaz: "Zonguldak hekimsiz bırakılmıştır"

Yavuzyılmaz, medikal onkoloji uzmanının istifasını Meclis gündemine taşıdı: “Zonguldak, ilgisiz, bilgisiz, ödeneksiz ve bunların sonucu olarak hekimsiz bırakılmıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Medikal Onkoloji Uzmanı olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Hüseyin Engin’in istifasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Milletvekili, istifa sonrasında, Zonguldak ili genelinde medikal onkoloji uzmanı kalmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığının, istifayla sonuçlanan bu sürecin taşlarını döşediğini, söyledi.

Yavuzyılmaz, hastanenin ödenek yetersizlikleri, ilaç ve tıbbi malzeme temininde yaşadığı sorunları TBMM çatısı altında defalarca dile getirdiğini, resmi girişimlerde bulunduğunu belirtirken, Zonguldak'ta bulunan hastanelerdeki kadro açığına ilişkin, 30.12.2020 tarihinde vermiş olduğu soru önergesinin de yanıtsız bırakıldığının altını çizdi.

“Sonuç olarak kanser hastası sayısının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu Zonguldak ili, ilgisiz, bilgisiz, ödeneksiz ve bunların sonucu olarak hekimsiz bırakılmıştır” diyerek yaşanan gelişmelere tepki gösteren milletvekili, Bakanlığın soruna acil olarak çözüm bulmasını istedi.

Yavuzyılmaz’ın konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği soru önergesinde şu ifadeleri dikkat çekti:

“Prof. Dr. Hüseyin Engin, istifa tarihine kadar, ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde uzun yıllardır tek başına özveriyle çalışmıştır. Söz konusu istifa sonrasında, Zonguldak İli genelinde medikal onkoloji uzmanı kalmamıştır.

Onkoloji ünitesinin personel ihtiyacının zamanında giderilmemiş olması, ZBEÜ Hastanesinin ödenek yetersizlikleri, maddi ve manevi olarak hekimlerini tatmin edemiyor olması, çalışma şartlarının iyileştirilmemesi bu istifanın ana nedenleri olarak düşünülmektedir.

Diğer yandan, hastanenin ödenek yetersizlikleri, ilaç ve tıbbi malzeme temininde yaşadığı sorunlara ilişkin olarak daha öncesinde; 7/11806 esas numaralı 6.05.2019 tarihli, soru önergemize tatmin edici bir yanıt alınamamıştır.

2015-2019 yılları arasında Zonguldak ilinde kanser tanısı konulan hastaların istatistiki bilgilerine ilişkin 7/24148 esas numaralı 28.01.2020 tarihli soru önergemiz cevapsız kalmıştır.

Son olarak, Zonguldak'ta bulunan hastanelerdeki kadro açığına ilişkin 7/39060 esas numaralı 30.12.2020 tarihli soru önergemiz ise yanıtlanmamıştır.

Ayrıca bu konularda TBMM çatısı altında Meclis Genel Kurulundab ve ilgili komisyonlardan Sağlık Bakanlığına yapmış olduğumuz çağrılara kulak tıkanmış, istifayla sonuçlan bu sürecin adeta taşları döşenmiştir.

Sonuç olarak kanser hastası sayısının ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu Zonguldak ili; ilgisiz, bilgisiz, ödeneksiz ve bunların sonucu olarak hekimsiz bırakılmıştır.

Bölgenin tek medikal onkoloji uzmanının istifa etmiş olması nedeniyle kanser hastalarının takibinde sorunlar yaşanacağı aşikârdır.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya, Prof. Dr. Hüseyin Engin’in uzmanlık alanında bölgenin tek hekimi olarak yıllardır yalnız bırakılmış olmasının nedenlerini ve hastanenin uzman personel ihtiyacının neden vakti ile yerine getirilmediğini verdiğimiz soru önergesi ile Meclis gündemine taşımış bulunmaktayız.

Zonguldak ili genelinde bulunan hastanelerdeki kadro eksikliklerinin giderilmesi için Bakanlığı acil olarak göreve davet ediyor, planlanan atama takvimi konusunda Zonguldak halkının ivedilikle bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Binbir zorlukla yetişen, yıllardır özveriyle hizmet veren az sayıdaki sağlık emekçimizi kaybetmeye, vatandaşlarımızı hekimsiz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle