SON DAKİKA

Yavuzyılmaz, pist çalışmalarını sahada inceledi

Yavuzyılmaz, pist çalışmalarını sahada inceledi. 30 Mayıs, 2020 13:09 Güncelleme: 30 Mayıs, 2020 13:09 Yavuzyılmaz, pist çalışmalarını sahada inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nın inşası devam eden pist genişletme ve uzatma çalışmalarını sahada inceleyerek, koronavirüs salgınına karşı havalimanında alınan tedbirleri de yerinde denetledi.

Milletvekiline, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP Saltukova Belde Başkanı Alev Babaloğlu, CHP Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Fuat Kalaycı ve CHP Saltukova Belediye meclis üyesi Şerafettin Çağlar eşlik ederken, heyet, Zonguldak Çaycuma Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin'den çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Deniz Yavuzyılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Havalimanımız, 12 Mayıs 2019 tarihinde Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Zonguldak destinasyonunda karşılıklı olarak başlattığı seferlerinin ardında yeniden hizmete girse de, pist yetersizlikleri ve coğrafi maniları nedeniyle verimli kullanılamamış, güvenlik gerekçesiyle inemeyen THY uçakları ve sefer iptalleri nedeniyle de pistin uzatılması ve genişletilmesi tekrar gündeme gelmişti. Bu nedenle başlatılan çalışmalar sonunda pistin mevcut uzunluğunun 300 metre daha uzatılarak 2.181 metreye, genişliğinin ise 30 metreden 45 metreye ulaştırılması hedefleniyor. Bu çalışmalar ile uçuş emniyetinin artacağı kuşkusuzdur ancak bu çalışmalara ilave olarak uçuşlara mânia teşkil eden dağın tıraşlanmasına da tekrar başlanılması gerekmektedir.

Yapılan çalışmaların ardından piste daha geniş gövdeli uçaklar iniş yapabilecek ve farklı illerden, farklı günlerden gerçekleştirilecek seferler ile havalimanı sadece Zonguldak için değil, tüm Batı Karadeniz Bölgesi için gerçek anlamda bir kazanım haline dönüşebilecektir. Bugün bölge belediye başkanlarımızla bu konularda istişarelerde bulunduk ve entegre projelerimizi konuştuk. Pistin iyileştirilmesi çalışmalarına ilave olarak Zonguldak ilçelerinden ve hatta çevre illerden havalimanına ulaşım imkânlarını, ulaşımın konforunu ve hızını arttırmamız, hizmetin tam anlamıyla hedefine ulaşmasını sağlayacaktır. Bu anlamda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Mevcut çalışmaların devamlılığının, takviminin ve yeterliliklerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yavuzyılmaz, 1999'da kurulduktan sonra zaman zaman açılarak kapatılan 500 bin yolcu kapasiteli havalimanının atıl halden kurtarılıp yeniden seferlere açılması için üyesi olduğu TBMM Kit komisyonu başta olmak üzere çeşitli platformlarda mücadele vermiş, konu ulusal basında sıkça gündem olmuştu.

Yorum Ekle