SON DAKİKA

Yavuzyılmaz o iddiayı Meclis gündemine taşıdı

Yavuzyılmaz o iddiayı Meclis gündemine taşıdı: Yayla Ortaokulu yıkılacak mı? 05 Nisan, 2021 13:54 Güncelleme: 05 Nisan, 2021 13:54 Yavuzyılmaz o iddiayı Meclis gündemine taşıdı

Yavuzyılmaz o iddiayı Meclis gündemine taşıdı: Yayla Ortaokulu yıkılacak mı?

Zonguldak’ın merkezinde yapımı devam eden 400 Yataklı Devlet Hastanesine otopark yapılması amacıyla yıkılması söz konusu olan, Kız Meslek Lisesinin ardından bölgede bulunan bir başka tarihi okulun da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Yıkım önerisi kamuoyunda büyük tartışma yaratan ve hukuki sürece intikal eden Kız Meslek Lisesi gibi, 1950’li yıllardan bu yana sayısız öğrenciyi yetiştiren ve tarihi bir öneme sahip Yayla Ortaokulunun da yıkılacağına yönelik iddialar geçtiğimiz günlerde birçok basın organına konu oldu.

Kız Meslek Lisesinin yıkımına karşı, sürecin başından bu yana mücadele verenlerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yayla Ortaokulunun da yıkılabileceğine yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Yavuzyılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yayla Ortaokulunun yıkılması için Bakanlığa yapılan bir başvurunun olup olmadığı sorusuna yanıt aradı.

Gelişmelere istinaden değerlendirmelerde bulunan CHP’li milletvekili şunları söyledi:

“1950’li yıllardan bu yana sayısız öğrenci yetiştiren, Zonguldak için kültürel bir öneme sahip tarihi Yayla Ortaokulunun, bölgede yapılması planlanan çevre düzenlemesi kapsamında yıkılacağı iddiası yakın zamanda bazı basın yayın organlarına haber olmuştur.

Bu konuda ayrıca bizlerede bazı endişe verici duyumlar ulaşmıştır. Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığını Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a sormuş bulunmaktayız.

Tıpkı Cumhuriyet kadınının, gücünün, çalışkanlığının ve toplum hayatında söz sahibi olmasının sembolü olmuş Kız Meslek Lisesinin yıkılmak istenmesinde olduğu gibi bütün bu adımlar Zonguldak halkında büyük infial yaratmaktadır.

Bütün bu yıkıcı adımlar ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığının, milli manevi, mesleki değerlere sahip çıkma vizyonuyla ve işgücü taleplerini mesleki ve teknik eğitim ile karşılama misyonuyla da uyuşmamaktadır.

Cumhuriyetimizin sembolü, Zonguldak’ın simgesi, milli ve manevi değerlerimizin yıkım – rant formülleriyle talan edilmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.''

Yorumlar
h
helin3 yıl önce

zonguldakın çalışan tek siyasetçisi.

Yorum Ekle