SON DAKİKA

Yavuzyılmaz, KEİPA üyeliğine seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Uluslararası Komisyonlarında bir görev daha verildi. 03 Aralık, 2021 16:08 Güncelleme: 03 Aralık, 2021 16:08 Yavuzyılmaz, KEİPA üyeliğine seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Uluslararası Komisyonlarında bir görev daha verildi.

Yavuzyılmaz, Karadeniz havzasındaki ülkelerin ekonomik iş birliğini amaçlayan Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) üyeliğine seçildi.

12 üye devletini temsilen 77 milletvekilinden oluşan uluslararası kuruluşun faaliyetleri, bölge ekonomisinin kalkındırılması başta olmak üzere; bölgedeki terörizm ve organize suçla mücadele, Karadeniz’in çevresel korunması, üye ülkeler arasında kültür ve eğitim alanında iş birliği, sosyal güvenlik, sivil toplum seviyesindeki iş birliğinin güçlendirilmesi gibi önemli amaçları kapsıyor.

1992 tarihinde, öncülüğünü Türkiye'nin yaptığı bölgesel iş birliği girişiminde Yunanistan, Rusya, Romanya, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna üye ülke olarak yer alıyor.

Yorumlar
E
Endüstri Mühendisi Suat Önder2 yıl önce

Sevgili Arkadaşım,Vekilim Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Yapılacak çok iş var. CHP İKTİDARINDA HEPSİNİ YAPARIZ.

Yorum Ekle