SON DAKİKA

Yavuzyılmaz, CHP Parti Örgütlerine yapılan müdahalelere tepki gösterdi

Yavuzyılmaz, CHP Parti Örgütlerine yapılan müdahalelere tepki gösterdi 14 Nisan, 2021 09:16 Güncelleme: 14 Nisan, 2021 09:16 Yavuzyılmaz, CHP Parti Örgütlerine yapılan müdahalelere tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP örgütlerine “128 milyar dolar nerede” afiş ve pankartlarının asılması sonrasında yapılan müdahalelere tepki gösterdi.

Söz konusu müdahalelerin ülke genelinde 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması’ kapsamında yapıldığını söyleyen Milletvekili, "128 milyar dolar nerede sorusu ile Cumhurbaşkanına hakaret arasında bağlantının nasıl kurulduğu merak konusudur” dedi.

Milletvekili, Zonguldak İl ve İlçe Başkanlıkları başta olmak üzere ülke genelindeki CHP Parti Örgütlerine yapılan müdahaleleri kınarken, “Türkiye’nin ana muhalefet partisi olarak halkımız adına hesap sormak başlıca görevimizdir” hatırlatması yaptı.

Yavuzyılmaz’ın “Milletimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğimiz” diyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Merkez Bankasının kasasından buharlaştırılan 128 milyar doların hesabını soran Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine hukuk dışı müdahaleler devam etmektedir.

Zonguldak İl Başkanlımızca asılan afişe yapılan izinsiz müdahale sonrasında dün de ilçe başkanlıklarımıza çeşitli müdahalelerde bulunulmuş, ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimiz ifadelere çağrılmıştır.

Söz konusu tüm müdahaleler ülke genelinde 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması’ kapsamında yapılırken, "128 milyar dolar nerede sorusu” ile “Cumhurbaşkanına hakaret” arasında bağlantının nasıl kurulduğu merak konusudur.

Yasal haklarımız çerçevesinde, Türkiye’nin ana muhalefet partisi olarak, vatandaşlarımız verdiği yetki ile halkımız adına hesap sormak başlıca görevimizdir.

Hukuka, milli iradeye, demokratik hak ve özgürlüklere sığmayan bu müdahaleleri kınıyor, milletimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha açıkça söylüyorum.”

Yorumlar
y
yakup2 yıl önce

bir bu adam var zonguldakta gerisi yalan dolan. Ülkeyi sallıyor

Yorum Ekle