SON DAKİKA

Yağışlı ve serin hava geliyor

Türkiye, bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen yağışlı ve serin havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı ise bazı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. İşte önümüzdeki 3 günün hava raporu: 21 Eylül, 2010 00:32 Güncelleme: 21 Eylül, 2010 00:32 Yağışlı ve serin hava geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye, bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen yağışlı ve serin havanın etkisine girecek.

Halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yarın (Salı) kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü kuzey ve iç bölgelerde, Perşembe günü ise doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

-ÜÇ GÜNLÜK HAVA DURUMU-

Önümüzdeki üç gün süresince Türkiye genelinde hava durumu şöyle olacak:

“Salı günü, yurdun kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Marmara’da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Çarşamba günü, Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar Marmara’da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Perşembe günü ise yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Karabük, Kastamonu, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar Marmara’da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.”

Yorum Ekle