SON DAKİKA

VE POSBIYIK SAHAYA İNDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Halil Posbıyık, Merkez Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirdi. 21 Şubat, 2014 16:02 Güncelleme: 21 Şubat, 2014 16:02 VE POSBIYIK SAHAYA İNDİ

Kdz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Seçim Bürosu, düzenlenen törenle açıldı. Miting havasında geçen açılışa yaklaşık bin kişi katıldı. Partiye ait bazı promosyon eşyalarının dağıtımı sırasında itişmeler yaşanırken, Başkan Halil Posbıyık’a dokunmak isteyen bazı fanatikler kısa süreli izdihama sebep oldu.
Yerel genel seçimlere sayılı günler kala ilk seçim bürosunu açan Cumhuriyet Halk Parti Ereğli örgütü oldu. Açılışa en az bin kişi katılırken; Partinin Zonguldak ve çevre ilçe ile belde örgütleri yanı sıra Belediye Başkan Adayları, Kdz Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a destek amacıyla meydanda yerini aldı. Açılış öncesi, Posbıyık’a sevgi gösterisinde bulunan Ereğlililer, Başkan Posbıyık lehine sloganlar attılar. Alkışlarla kürsüye gelen Posbıyık, belediye meclis ve il genel meclis üyelerini tanıttıktan sonra, bir dönem daha başkanlık için oy istedi.

KARTAL, GEÇMİŞİ HATIRLATTI
Seçim bürosu açılışının açılış konuşmasını CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yaptı. Partisinin, 90 yıldır birleştirici bir güç olduğunun altını çizen Kartal; “Duayen belediye başkanı sayın Halil Posbıyık ne zaman sahaya çıkacak diye bekliyorsunuz. Sabırla bekliyorsunuz günlerden beri, haftalardan beri. Tüm siyasi partilerimizin adayları sahaya inmiş, sahada çalışmalarını yaparken, biz şu ana kadara sahaya inmedik. Öyle değerlendiriliyorlardı. Vatandaşlarımız diyorlardı ki; ‘siz ne zaman ineceksiniz?’ diye soruyorlardı. Ama biz 90 yıldır sahadayız zaten. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü için mücadele ediyor. İnsanlarımızın mutluluğu için çalışıyor. Nasıl 90 yıl önce, tüm Türkiye’nin birleştirici gücü, emperyalizme karşı birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ise, bu gün yine 90 yıl sonra Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisidir. Geçmişimizi şöyle bir hatırlayın. Bu ülke ne bedeller ödedi, ne sıkıntılar çekti, ne acılar çekti. Hala daha çekiyor. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman karamsar olmadık” şeklinde konuştu.

FURAT: KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ
Kartal’ın ardından kürsüye davet edilen CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, yerel konulardan daha çok ülke konularına ilişkin değerlendirmeler yaptı. AK Parti iktidarını eleştiren Furat; “Burada görüyoruz ki; önümüzde ki 30 Mart’ta, Cumhuriyet Halk Partisinin Kdz Ereğli’de ki iktidarını beraber yaşayacağız. Buna Ereğli’nin ihtiyacı var. Duayen belediye başkanımız 20 yıldır size hizmet ediyor. Ben belediyecilik hizmetlerinden bahsetmeyeceğim. Belediye başkanımız belediyecilik hizmetlerini hem size gösteriyor hem de yapacağı projeleri anlatacak. Ben ülkenin geldiği durumla ilgili birkaç anekdot anlatacağım. 30 Mart, ülkenin geleceği için, çoluk çocuğumuz geleceği için çok önem arz ediyor. 30 Mart yalnız bir yerel seçim değil. Yalnız bir belediyecilik seçimi değil, ülkenin geleceğini oylayacağımız bir seçim. Onun için Ereğlililere, Zonguldaklılara çok görev düşüyor. 12 yıldan beri Zonguldak’ın her kurumunu başka illere gönderen, başka illere taşınmasını sağlayan, teker teker kapanmasını sağlayan bir iktidarın ayağına yapışacağımız gündür 30 Mart. Onun için size, Ereğlililere, Zonguldaklılara çok büyük görevler düşüyor. Görüyorsunuz, tersaneleriniz kapatıldı. Çalışan işçilerimiz diğer illere göç ediyor. Zonguldak 5 bin göç verdi bir dönemde. Zonguldak’ın gençleri teker teker Zonguldak’ı terk ediyor. Onun için 30 Mart çok önemli. Ne diyorlar? Köprüden önceki son çıkış! 30 Mart, Zonguldak için köprüden önceki son çıkıştır” ifadelerini kullandı.

EN SERT ELEŞTİRİSİNİ ‘DOKTORLARA’ YAPTI!
Büyük alkış ve tezahürat eşliğinde kürsüye gelen Başkan Adayı Halil Posbıyık; AK Parti ve DSP’nin doktor adayları Hüseyin Uysal ve Recep Erdoğan’ı eleştirdi. Zaman zaman köylü şivesi ile konuşan Posbıyık, daha önce CHP Belediye Meclis Üyesi olan ancak son açıklanan listelerde başka partilerde adı geçerek meclis üyesi adayı olan bazı isimleri de sert bir dille eleştirdi.
Posıyık; “ Biz, sizinle beraber olduğumuz zaman, yıkamayacağımız hiçbir engel yok. Kdz Ereğli’nin 20 yıl evveline gidin. Omuzlarında su taşıyan insanları hatırlıyorum. Kanalizasyonların dışarıya aktığı o ortamları hatırlıyorum. Kdz Ereğli denen bir olay, çok geri kalmış bir kentti. Ve size söz verdim. Göreve geldiğim andan itibaren Ereğli’yi suya boğacağım dedim, bana inandınız ve beni belediye başkanı yaptınız. Şu anda alt yapı denen olayı tamamen bitirmiş durumdayız. Kdz Ereğli festivalleri ile, kültürel çalışmaları ile, alt yapı çalışmaları ile marka bir kent olmuştur. Cenaze hizmetleri ile evde bakım hizmetleri ile insan odaklı çalışmalara başlamıştır. Bu gün startımızı veriyoruz. Gece gündüz girmediğim ev bırakmayacağız. Sizlerle birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Benden başka adaylarda var. Çok değerli aday arkadaşlar var. Hepsi de beyefendi insanlar gerçekten. Hiçbir şikâyetim yok, Allah razı olsun. Sessiz, sakin bizim birbirimizi suçlamadığımız bir seçim düzenini hazırladık. Kimseyle kavgamız yok. Biz hizmet adamıyız. Biz projelerimizi anlatacağız. Biz Ereğli’nin meselelerini anlatacağız. Mesela bir partinin başında DSP’nin başında çok değerli bir arkadaşım var. Neden arkadaşım? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisinde beraber çalıştık. Eşimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili adayıydı, beraber çalıştık. Hatta derdi ki, ‘Neriman ablam daha fazla Cumhuriyet Halk Partiliydi. Bu damarlarımı kessen oradan altı ok kanı akar’ derdi. Allah yolunu açık etsin. Yine, Hüseyin Uysal can arkadaşımdır. İyi bir doktordur. O’nu da çok iyi tanıyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Parti okulunda okudu, eğitildi. O’da derdi; O damarımı kesseler demezdi. ‘Aha burayı, göğsümü yarsan, buradan 6 tane ok fışkırır’ derdi. Ama ne oldu, bir kaza oldu. Onu da Cumhuriyet Halk Parti okulundan Ak Parti’nin başına belediye başkan adayı alarak gönderdik” şeklinde konuştu.

O İSİMERDE ELEŞTİRİLENDEN NASİBİNİ ALDI:“YARAMAZLIK YAPTILAR. KULAKLARINDAN ATTIM”
Siyasi kariyerinden ötürü kendisini ‘dergâh’ olarak nitelendiren Posbıyık; “Size pırıl pırıl belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri takdim ediyorum. Bunlarda sahte falan yok. Bunlarda, başka partilerden gelip te buraya giren yok. Peki sen gönderdin diyeceksin. Tabi mesela AK Parti’nin meclis listesinde Hali Bozkuş var. Fevzi Ekşi var. Birde kim var? Hasan Pınarcık. Onlar benim dergâhımdan geçtiler. Onlar yaramazlık yaptı kulaklarından attım AK Parti kaptı” dedi.

HEDEFİNDE, SESLİ VE DİĞERLİ VARDI…
Başkan Halil Posbıyık’ın konuşmaları, zaman zaman yapılan tezahüratlar nedeniyle kesilirken, Posbıyık, eleştiri oklarını bu seferde Ereğli’nin en çok konuşan isimlerinden olan Murat Sesli’ye yöneltti.
Posbıyık, şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi duyduğuma göre yeni bir parti kuruluyormuş. 28’ine kadar bir parti daha çıkacakmış. Onun başında kim var? Benim lokantadan aldığım Murat Sesli var. Yaramazlık yaptı kulağından attım. Arslan Keleş var. Ramazan Toprak var. Turgut Tanyıldız var. Akın Katı var. La Hali Posbıyık 20 seneden beri epey siyasetçi yetiştirmişsin be! Helal olsun sana be. Hepsi benim dergâhımdan geçiyor bunlar. Ama bunlar yaramazlık yaptığı için özünde, samimiyetinde kalmıyorlar; başka tarafa yağcılık yapıp belediye meclisinde onlardan tarafa hareket edip, orada kendilerine yer seçiyorlar. Bu Türk Milletine yakışır mı? Bu geleneklerimize, insanlığımıza yakışır mı?”
Yapılan konuşmalar sonrasında Merkez Seçim Bürosunun açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi partinin İl ve İlçe Başkanları Halil Furat ve Hayrettin Kartal ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık birlikte kesti.

Kaynak :Ereğli Haber

 

Yorum Ekle