SON DAKİKA

Vatandaşlar ve sürücülerin zift çilesi

Vatandaşlar ve sürücülerin zift çilesi 28 Ağustos, 2017 13:48 Güncelleme: 28 Ağustos, 2017 13:48 Vatandaşlar ve sürücülerin zift çilesi

Ereğli ilçesine bağlı Aydınlar Süleymanbeyler köylerine ulaşımı sağlayan Ereğli Devrek yoluna dökülen zift vatandaşı canından bezdirdi.  Vatandaşlar ve sürücüler dökülen zift sonrasında başka her hangi bir dolgu malzemesinin dökülmemesinden dolayı tepki gösterirlerken, telefonla ulaştığımız karayolları yetkilileri, yağmur yağmaz ise Salı günü yola asfalt döküleceğini ifade ettiler.

Ereğli Devrek yolu üzerinde Aydınlar ve Süleymanbeyler köylerine ulaşım sağlayan ana yolda dökülen zift özellikle esnaf ve sürücüleri çileden çıkarıyor. Aydınlar-Süleymanbeyler Köyü mevkiinde 1.1 km. ve Yazıcılar Köyü mevkiinde de 1 olmak üzere toplam 2,1 kilometrelik alana dökülen ziftin sıcak havada erimesi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Araçları zarar gören sürücüler aynı zamanda kaza riskinin de arttığı yolun bir an önce yapılması istedi. Esnaf ve vatandaşlar ise ziftin yoldan direk ev ve iş yerlerine girdiğini kaydettiler.

BU DURUM İŞLERİMİZİ DE ETKİLEDİ

Bölge esnaflarından Selahattin Öçal, ziftin 4 gün önce döküldüğünü ve çilelerinin 4 gündür devam ettiğini kaydetti. Öçal açıklamasında "Yaklaşık bir hafta önce buraları düzelteceğiz diye asfaltı kazıdılar. Daha sonra şiddetli yağmur yağdı ve bozulan yol toz olmaya başladı. Vatandaş toz oluyor diye şikayet etmiş. Toz oluyor diye bu seferde zifti döktüler. Ziftin ardından asfaltı dökecekler diye bekliyorduk. Fakat asfalt dökülmedi, zifti döküp bıraktılar. 4 gündür bu yol böyle. Arabalar rezil perişan. İş yerimiz battı. Müşterilerimizde yol bu şekildeyken gelmek istemiyorlar. Bu yolu Devrek’e kadar yaklaşık 50 tane köy kullanıyor. Az ilerde Yazıcılar Köyü var, orası da aynı durumda. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Tam bayram arifesi, işlerin yoğun olduğu bir zamanda biz mağduruz, diğer esnaf arkadaşlarımız mağdur. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise elverişsiz hava şartları nedeniyle serilen astarın üzerine asfaltın dökülemediğini belirterek, yarına kadar (Salı Günü) yağmur yağmaması durumunda asfaltın döküleceğini belirtti. Söz konusu bölgede müteahhidin çalışma yaptığını belirten Özendi, kendilerinin de bölgeyi kontrol ettiklerini ifade etti. Özendi, Kurban Bayramı’ndan önce yağmur yağmadığı takdirde asfaltın serileceğini söyledi.

Yorum Ekle