SON DAKİKA

Vatana canımız feda olsun, hakkımız size helal olsun

Vatana canımız feda olsun, hakkımız size helal olsun 19 Şubat, 2018 14:37 Güncelleme: 19 Şubat, 2018 14:37 Vatana canımız feda olsun, hakkımız size helal olsun

Ereğli ide mezunlarından bugüne kadar 7 şehit veren Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul yönetimi ve öğrencileri, Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere moral vermek amacıyla okul binasına ‘Kahraman Ordumuz, dualarımız ve kalbimiz sizinle’ yazılı pankart astı. Öğrenciler okul idaresi tarafından yazılan mesajda “Kahraman Ordumuza okumak istediğimiz bir mesaj var. Yolunuz Kızıl elma olsun. Yolunuz yolumuz olsun. Vatana Canımız feda olsun. Hakkımız size helal olsun. Canınız Allah’a emanet olsun” sözleri ile destek verdi. 

Ereğli 1946 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Afrin’de görev yapan Türk ordusuna destek ve moral vermek amacıyla üzerinde ‘Kahraman Ordumuz, dualarımız ve kalbimiz sizinle’ yazılı pankart astı. Bugüne kadar mezun ettiği öğrencilerden olan ve vatani görevini yaparken şehit düşen Kudret Özcan, Cafer Hırçın, Ayhan Demirci, Noyan aydın, Metin Çelik, Kader Acar ve Kenan Döngel’in de isimlerinin yazdığı pankart okul binasına asıldı. Okul idaresi tarafından yazılan ve öğrencilerden Dündar Oruç tarafından okunan “Kahraman Ordumuza okumak istediğimiz bir mesaj var. Yolunuz Kızıl elma olsun. Yolunuz yolumuz olsun. Vatana Canımız feda olsun. Hakkımız size helal olsun. Canınız Allah’a emanet olsun” mesajı ile Kahraman Türk ordusuna destek ve moral verdiler.

 

Yapılan programla ilgili açıklamada bulunan Okul aile birliği başkanı Ramazan Çalışan “ Okulumuz ülkemizin terörle mücadelesinde şimdiye kadar 7 mezun öğrencisini şehit vermiştir. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyoruz. Okul aile birliği, okul personeli ve öğrencilerimiz ile bugün burada gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonrada gerçekleştireceğimiz etkinliklerle; devletimizin bekası ve vatanımız için canlarını feda etmiş başta şehitlerimizi asla unutmadığımızı ve asla unutturmayacağımızı , yine devletimizin bekası ve vatanımız için terörle mücadelede milletimizle beraber devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Kahraman ordumuzun bu mücadelesinde milletimizle beraber dualarımız ve kalbimiz daima onlarla olacaktır. Rahmet ve minnetle andığımız okulumuz mezunu şehitlerimizin isimlerinin mezun olduğu okullarında örneğin spor tesisleri, salonlar, atölyeler gibi birimler oluşturularak buralarda yaşatılması için velilerimiz , personelimiz ve öğrencilerimizin vermiş olduğu binlerce dilekçe ve istek ile geçen yıl ‘’şehitlerimizi asla unutmadık ve asla unutturmayacağız. Vatan size minnettardır’’ ismiyle bir proje başlattık. Bu projemizin amacı şehitlerimizin isimlerinin sonsuza kadar okullarında ve öğrenci kardeşlerinin gönlünde yaşatılması ve şehitlerimizin vatan ve ülkenin bekası, başta öğrenci kardeşleri olmak üzere milletimizin sonsuza kadar özgür yaşaması için canlarını şehit olarak verdiğinin daima genç nesillere aktarılması ve unutturulmamasıdır. Bu konuda başta belediyemiz olmak üzere gerekli girişimlerde bulunduk. Yetkili kurumlarımız nezdinde de bulunmaya devam edeceğiz. Etkililerimizden, halkımızdan ve işadamlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Birkez daha belirtmek isteriz ki; vatanı ve milleti için canını vermiş şehitlerimiz; sizleri hiçbir zaman unutmadık ve asla unutturmayacağız. Sizleri herzaman rahmetle anacağız. Mekânınız cennet olsun. Ayrıca ülkemizin bekası için terörle mücadele eden kahraman ordumuzun dualarımızla ve kalbimizle yanındayız. Canları allaha emanet olsun.Bu duyarlı davranışlarından dolayı başta öğrencilerimize, velilerimize ve okul personelimize, bize destek veren kdz ereğli halkına, kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Düzenlene program konuşmanın ardından sona erdi.

Yorum Ekle