SON DAKİKA

Vali Çınar Sahil Güvenliği kutladı

Vali Çınar Sahil Güvenliği kutladı 20 Haziran, 2018 06:26 Güncelleme: 20 Haziran, 2018 06:26 Vali Çınar Sahil Güvenliği kutladı

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 36.yıldönümünü kutladı. Vali Çınar mesajında, “Mavi Vatan” denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için bu gün; fedakarlık ve mücadelelerle dolu, her zaman daha iyiyi ve daha güzeli arayacağı, duraksamaya tahammülü olmadan yürüyeceği, dünyada örnek alınan Sahil Güvenlik Komutanlığı olma yolunda ilk adımın atıldığı kuruluş günüdür” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar yayımladığı kutlama mesajında, “Mavi Vatan” denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için bu gün; fedakarlık ve mücadelelerle dolu, her zaman daha iyiyi ve daha güzeli arayacağı, duraksamaya tahammülü olmadan yürüyeceği, dünyada örnek alınan Sahil Güvenlik Komutanlığı olma yolunda ilk adımın atıldığı kuruluş günüdür. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denizlere gereken önemin verilmesi ve köklü bir deniz kültürüne sahip olunması gerektiği hepimizce bilinen bir gerçektir. Türkiye’nin bir deniz ülkesi olması ancak denizci bir ülke olması halinde anlam kazanacaktır. Bu amaçla Sahil Güvenlik Komutanlığımız; denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin sağlanması, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma görevlerini 36 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 36’ncı yıl dönümünü içtenlikle kutluyor ve değerli mensupları ile ailelerine şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin huzuru ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Denizlerin güzelliği, gücü ve sevgisi sizlerle olsun, yelkenleriniz rüzgar, kalpleriniz insan ve deniz sevgisiyle dolsun” dedi.

Yorum Ekle