SON DAKİKA

Vali Bektaş’tan “Tersaneler” zirvesi

Vali Bektaş’tan “Tersaneler” zirvesi 18 Ocak, 2019 14:47 Güncelleme: 18 Ocak, 2019 14:47 Vali Bektaş’tan “Tersaneler” zirvesi

Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş, Karadeniz Ereğli’de son on yılın en fazla tartışılan  konularından olan tersaneler sorununu gündemine aldı.  Vali Bektaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, tersane yatırımcıların sorunları ele alındı, çözüm önerileri tartışıldı.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, toplantı Ereğli Gemi A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:“Yeni Tersaneler Bölgesi’nde Zonguldak Valimiz Erdoğan Bektaş ‘ın başkanlığında yaptığımız toplantıda tersane yatırımcılarının sorunları ele alınmış çözüm önerileri üretilmiştir. Toplantı esnasında konuşulan konular arasında 2008 sonrası ağırlaşan kriz koşulları ve bu kriz etkilerine karşı alternatif faaliyet konuları ele alınmıştır. Alternatif faaliyet konuları masaya yatırılmış bu konuların hayata geçirilmesi için ortak eylem planları üzerinde tartışılmıştır.

Katılımcılar tarafından dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri, istihdam sayısının arttırılması konuları üzerinde öneriler değerlendirilmiştir.

EREĞLİ GEMİ A.Ş. nin ev sahipliğinde yapılan toplantı sonrası “ereğli gemi a.ş. tersanesi” Yönetim kurulu Başkanı Sn. Recai Hakan ŞEN rehberliğinde gezilmiş, yapılan projeler ve imalatlar hakkında bilgi verilmiştir. Yapılan toplantı ve saha ziyaretine;Ereğli Kaymakamımız, Ereğli TSO Başkanımız ve Genel Sekreterimiz, Ereğli DTO Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak Liman Başkanımız, Ereğli Liman Başkanımız, Zonguldak İl Çevre Müdürümüz, Zonguldak İl Sanayi ve Ticaret Müdürümüz, Zonguldak İl Milli Emlak Müdürümüz, Zonguldak İl Planlama ve Koordinasyon Müdürümüz, Ereğli Gemi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan ve Yetkilileri.(Toplantı ev sahipleri) Ustaoğlu Gemi Yat ve Gemi Sanayi Aş Başkan ve Yetkilileri. Ustamehmetoğlu Yat ve Gemi Sanayi Ltd. Şti. Başkanı  Medyılmaz A.Ş. Başkan vekili katılmışlardır.”

 
Yorum Ekle