SON DAKİKA

Uzman çavuşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Uzman çavuşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor 05 Ekim, 2017 16:28 Güncelleme: 05 Ekim, 2017 16:28 Uzman çavuşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Uzman Çavuşlar Sosyal Dayanışma Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Orhan Balcı, uzmanlıktan ayrılan arkadaşlarının devletin verdiği haklardan yararlanması için önlerindeki bürokratik engellerin kaldırılmasını istedi.

2012-2016 yılları arasında Ağrı’da Piyade Uzman Çavuş olarak görev yapan ve 2016 yılında görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar Sosyal Dayanışma Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Orhan Balcı, İç İşleri Bakanlığı’nın kararlarına rağmen kamuda istihdam haklarının verilmediğini söyledi. 4 yıllık evli olduğunu belirten Balcı, Türkiye genelinde bin, Zonguldak ve ilçelerinde ise toplam 4 uzman arkadaşının kamuda iş beklediğini ifade ederek, bazı belediye başkanlarının kendilerine randevu bile vermediğinden dert yandı. Uzman çavuşlar olarak canlarını düşünmeden görev yaptıklarını, bu gün tekrar ihtiyaç duyulması halinde seve seve ülkenin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını vermeye hazır olduklarını anlatan Balcı, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarından mağdur olan 4 uzman çavuşa yardımcı olmalarını istedi. Balcı konuşmasında “2012-2016 yılları arasında Ağrı’da Piyade Uzman Çavuş olarak görev yaptım. 2016’da kendi isteğim ile ayrıldım. Bizim şu anda kamuda istihdam edilme hakkımız var ancak önümüze sebebini anlayamadığımız bürokratik engeller çıkartılıyor. Bu konuda İç İşleri Bakanlığı hukuk müşavirliğinin ‘Daha önce uzman erbaş olarak görev yapanların 657 sayılı devlet memurları kanunun  92. maddesine istinaden açıktan atamaların yapılmasında ilgili kuruma  başvuru tarihine kadar bakılmaksızın gerektiği; 10.02.2016  ‘dan  önce olanların uzman çavuşlukta geçirdiği sürenin  iki yılı doldurmuş olmasının yeterli olduğunu 10.02.2016’ dan sonra olanların ise  yedi hizmet yılını tamamlamış olmalarının zorunlu olduğu değerlendirilmektedir’ şeklinde açık görüşü vardır. Yani ben ve benim durumumda olan Türkiye genelinde bin, Zonguldak genelinde ise 4 uzman arkadaşımızın kamuda istihdam edilme hakları var.  İçişleri Bakanlığı’nın bu görüşü doğrultusunda belediye ve kamu kuruluşlarında bu durumda olan arkadaşlarımıza iş imkanı sağlanmasını istiyor. Derneğimizin girişimleri sayesinde Adalet Bakanlığı 3 bin uzman alımı yaptı, geriye bin uzman çavuş arkadaşımız kaldı. Zonguldak ve ilçelerinde 4 uzman arkadaşımız mağdur durumda. Başvuru yaptığımız yerlerde önümüze bürokratik engeller çıkartılıyor. Bazı belediye başkanları bize randevu bile vermiyor. Biz ülkemiz için canımızı hiç düşünmeden ailelerimizi geride bırakarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptık. Görev yaparken şehit ya da gazide olabilirdik. Ancak bize nasip olmadı. Biz devletimizin bize verdiği hakkı kullanmak istiyoruz. Bu vatan için görev yaparken canımızı seve seve verdik, bundan sonrada vermeye hazırız. Önümüze çıkan engeller ben ve arkadaşlarımı üzüyor.

Zonguldak valimiz başta olmak üzere milletvekillerimiz ve belediye başkanlarından hakkımız olanın verilmesi için yardımcı olmalarını bekliyor. Zonguldak artık uzman çavuşlarına sahip çıksın” dedi.

Balcı, Zonguldak’ta mağduriyetlerinin giderilememesi halinde daha üst makamlarla görüşmeler yaparak çözüm yolu arayacaklarını dile getirdi.

Yorum Ekle