SON DAKİKA

Uyarmıştık...

Gülüç’de döner kavşak yanındaki Çocuk Oyun Parkı’nın yer seçimi ve güzergah yanlışlığını yansıtan haberimiz yetkililerin dikkatini çekti. 28 Ağustos, 2017 17:48 Güncelleme: 28 Ağustos, 2017 17:48 Uyarmıştık...

Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü görüşlerini Kaymakamlık aracılığıyla S Rota Haber’e bildirdi.

S Rota Haber -  Yerel seçimlerde AK Parti’den istifa ederek CHP’den Belediye Başkanı seçilen  Gülüç beldesi Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın Gülüç çayı kenarında yürüyüş bandı ve seyir terası projesi kapsamında döner kavşak yanında tel örgüler içinde Çocuk Oyun Parkı yapımı yetkililerin dikkatini çekti. Çocuk oyun parkının yer seçimi ve güzergah yanlışlığı nedeniyle çocukların parka geliş ve gidişinin trafik güvenliğinin yanısıra can ve mal kayıplarına yol açabileceğine ilişkin haberimize Kastamonu Karayolları 15.Bölge Müdürü ve  Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Kaymakamlık aracılığıyla görüşlerini bildirdiler. 

Çocuk oyun parkı ile ilgili haberimiz yayınlandıktan sonra Valilik ve Kaymakamlık inceleme başlattı. İnceleme sonucu  Karayolları 15.Bölge Müdürlüğüne bağlı teknik bir ekip güzergahta inceleme yaptı. Karayolları 15.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi imzasıyla 17 Temmuz 2017 tarihinde Kdz.Ereğli Kaymakamlığına 81331959-621.04/E228427 sayılı bir yazı gönderildi. Yazıda özetle Karayolları Trafik Yasası’nın 18.maddesi ile birlikte çalışan Karayolu Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğin 39.maddesine göre KGM’nin sorumlu olduğu belirtilerek,”Karayolu kenarında yapılacak ve açılacak  tesislere geçiş yolu izin belgesi verilmesinden önce  sorumlu Belediye Başkanlığı ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden uygun görüş almak zorundadır. Bahse konu çocuk parkının karayoluna geçiş bağlantısı olmadığından, kurumumuzdan herhangi bir görüş alınmamıştır.”deniliyor. 

Kdz.Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük imzasıyla 25 Temmuz 2017 tarihinde Kaymakamlığa gönderilen 94164971-28840 sayılı yazıda çocuk oyun parkının trafik güvenliği açısından incelenerek fotoğraflanmış.. Özetle,”Parkın yürüyüş ve sahil bandının Alaplı yönünden bir adet girişinin olduğu, giriş ve çıkışların buradan olacağı, oyun parkının çevresinin tamamının yaklaşık 2mt.yüksekliğinde çelik tel örgü ile kapatıldığı görülmüş ve fotoğraflanmış, yakınlarında  üst ve alt geçit olmadığı tespit edilmiştir. Trafik güvenliği açısından  alt veya üst geçitler yapılmasının, yol kenarlarına uyarı levhalarının konulmasının, asfalt üzerine hız limitini (60km/s) gösterir yazı yazılmasının uygun görüldüğü” belirtildi. 

Henüz açılışı yapılmayan çocuk oyu  parkı konusuna açıklık getirilmesi ve kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğumuz gereğince Gülüç Belediye Başkanlığının açıklamasını merakla bekliyoruz.

Ayrıca; 14.06.2014 Tarihli Resmi Gazete’nin 29030 sayısında; Mekansal planlar yapım yönetmenliği; mevzuatında alınan kararlar şu şekilde açıkça ifade edilmiştir. 

 MADDE 12 – (1) İmar planlarında; çocuk bahçesi, oyun alanı, açık semt spor alanı, aile sağlık merkezi, kreş, anaokulu ve ilkokul fonksiyonları takriben 500 metre, ortaokullar takriben 1.000 metre, liseler ise takriben 2.500 metre mesafe dikkate alınarak yaya olarak ulaşılması gereken hizmet etki alanında planlanabilir.  

 MADDE 23 (4) Park, çocuk bahçesi, oyun alanı, meydan gibi açık alanların mahalle ve semt ölçeğinde merkezlerle birlikte tasarlanması esastır.

 

 

 

Yorum Ekle