SON DAKİKA

Unutmadık...!

Ereğli 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nca, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği düzenlendi. 28 Eylül, 2017 13:00 Güncelleme: 28 Eylül, 2017 13:00 Unutmadık...!

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, daire müdürleri, Belediye birim amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Etkinlikte protokolü marşlar eşliğinde Türk Bayraklarını sallayan kalabalık öğrenci grupları karşıladı. 

Etkinlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Tayyip Altay tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

UYSAL: “SİZLERE GÜVENİYORUM”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 15 darbe gecesinin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve ferasetiyle, millete sokaklara çıkın, caddeleri doldurun, meydanları bırakmayın talimatını vermesinin darbe girişiminin başarısız olmasında en önemli sebep olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O gece 250 şehidimiz oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. O gece 2193 gazimiz oldu. Onlara da sağlık sıhhat içinde b ir ömür geçirmelerini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Elinde bayraklarla demokrasi tutan, sokaklara çıkan 80 milyonu tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum.Karadeniz Ereğli’de nöbete gelenler vardı, evlerinde dua edenler vardı. Hepsinden Allah razı olsun. O gece bizleri yalnız bırakmayan din görevlilerimize de teşekkür ediyorum. Salalar okudular,  dualar ettiler, her gece bizlerle birlikte Kur’an tilavetleri yaptılar.  15 Temmuz gecesi, sabah 07.00’ye kadar sokaklardaydım. O gece basın görevlimiz yanımızdaydı, bir sürü fotoğraf çekti. Bir taksinin içine dört beş kişi girebilir ama birtakside altı yedi kişi vardı. Devrim Bulvarı’nda turlar attılar. Caddelerde yürüdük. Ama o anda yüzde ellinin üzerinde 18 yaş altı gençlerimiz vardı. Bu yüzden sizlere çok güveniyorum. Sizlerin bu heyecanı varken, bu ülkeye darbe değil, düşüncesinin bile geleceğini zannetmiyorum.”

KORKMAZ:”BU TOPRAKLARDA SAVAŞ VE ÇATIŞMA EKSİK OLMAZ”

Kdz Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, üstünde yaşadığımız toprakların yüzyılardır gözünün üstünde olduğu stratejik bir bölge olduğunu, bu topraklardan savaş ve çatışmanın eksik olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla yaşayan bir millet olarak bir sene evvel, dış güçlerin siyasi emellerine alet olmuş bir gruba karşı derin bir inanç ve kararlılık göstermiş olduk. Çok şükür büyük bir tehlikeyi milletimiz bertaraf ederek, kurtuluş savaşında gösterdiği milli birlik ve beraberliği tekrar tüm dünyaya aynı kararlılıkla göstermiş oldu. Bu menfur kalkışma maalesef 249 canımızı bizden kopardı, şehadet şerbetini içmelerine yol açtı. Lakin milyonlarca canı yeniden diriltti. Bu bakımda ihanetin ve zaferin aynı anda yaşandığı bir gece olarak tarih sayfalarında yerini çoktan almıştır. Eğitim camiası olarak amacımız, bu emanete sahip çıkacak şuurlu nesiller yetiştirmek ve bin yıldır vatan yaptığımız bu toprakların her anlamda hakkını verecek, mazlumun yanında, zalimin karşısında duracak gençler yetiştirmektir.”

Okul Müdürü Hüseyin Özen ise binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice yıkımlar yaşandığını ama her defasında vatan sahip çıktıklarını, bir ve beraber olduklarını belirterek, “15 Temmuz’da  dini görümlü bir cemaat, hain planları olan bir örgüt darbe teşebbüsüyle yere düştü, paramparça oldu. İçinden yüz kızartıcı ayıplar, cürümler ortaya saçıldı. O gece ölümü öldüren yiğitleri tarih yazacak ancak bu milleti yine milletin silahıyla vuran hainleri, satılmışları unutmayacağız” diye konuştu.

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE… “UNUTMADIK”

Etkinlik esnasında öğrenciler bir ağızdan tekbir getirdi, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.  Öğrenciler şiirler okudu, 15 Temmuz gecesini anlatan Ereğli Belediyesi, Gençlik Merkezleri ve çeşitli kurumlarca hazırlanan video gösterileri gerçekleştirildi. Öğrenciler, sinevizyon gösterisi eşliğinde drama gösterisi yaptı.

Etkinliğin sonunda 15 Temmuz Şehitleri ve kahramanlıkları anlatılırken, her isim okunda öğrenciler bir ağızdan “Unutmadık” diye seslendi.

Etkinliğe katılanlar mevlit şekeri ikram edildi. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu el ilanı ve broşürler dağıtıldı. Etkinlik kapsamında spor salonu girişinde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açıldı.

 

 

Yorum Ekle