SON DAKİKA

Üniversite kampüsü için elele verdik...

Üniversite kampüsü için elele verdik... 03 Temmuz, 2019 11:22 Güncelleme: 03 Temmuz, 2019 11:22 Üniversite kampüsü için elele verdik...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında ilçe gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali, kaymakam ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarıyla ilçeye üniversite kampusu kazandırılması için el ele verdiklerini anlatan Posbıyık “Ereğli için hayırlı haberler var, tarihe not düşeceğiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı AKM Nikah Salonu'nda Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Gündem dışı konuşmasına müjdeli haberle başlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık “Belediyespor oturarak voleybol takımı 2’nci kez Türkiye şampiyonu oldu. Dün maçları bitti, Ereğli’ye geldiler. 2 defa üst üste şampiyon oldular. Temsilcileri Tarkan Atik bey aramızda, şahsında tüm ekibi kutluyorum. Ereğli’yi gerçekten gururlandırdılar” dedi.

TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ

Başkan Halil Posbıyık, Ereğli gündeminde uzun yıllardır önemli bir yer tutan Üniversite kampusu için son gelişmeleri değerlendirdi.

Vali, kaymakam ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarıyla ortak anlayış içinde olduklarını anlatan Posbıyık şunları söyledi:

“Ereğli’de hızlı bir faaliyet içindeyiz. İnanıyorum ki Belediye Meclisi önümüzdeki aylarda çok önemli olaylara imza atacak. Bütün siyasi partiler, kaymakamımız, valimiz, üniversite için hep beraber el ele verdik. Büyük bir anlayış birliği içinde, bu memlekete üniversite kampusu kurulması için büyük bir seferberlik var, Allah nazardan saklasın. Gayet iyi gidiyor bunu söyleyebilirim. Arazilere gidiyoruz, geziyoruz yerleri tespit ettik. Sayın Valimiz de bizzat geldi. Valimizden, Kaymakamımızdan, diğer siyasi parti ilçe başkanlarından Allah razı olsun. Bu Ereğli meselesi. Siyaset falan yok burada. Büyük bir aşama kaydettik. Eski Hastane yerindeki arsaya 3 kat izin geldi, inşaat yapabilir haldeyiz. Ayrıca Sarıkorkmaz’da 400 dönüm arazinin çizimleri için Haluk bey ve Mustafa Kılıç birlikte proje ekibiyle hazırlık yapıyorlar. Büyük bir çalışma içerisindeler. Son aşamaya geldi, mülki amirlerimizin talimatını bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda belediye meclisine getirip sizlerin de desteğiyle kararı alacağız. İmarı geçtikten sonra işin yüzde 50’si oldu demektir. Bu Ereğli için hayırlı bir haberdir. Bu meclis hep birlikte tarihe not düşeceğiz.”

SAHİLE YENİ PROJE

Başkan Posbıyık, sahil için yeni bir proje hazırladıklarını belirterek “Büyük bir çalışmamız var. Siyasi partilerimizin, amirlerimizin desteği ile ortak mücadele ile sahilde büyük bir değişime gidiyoruz. Yatlar geliyor, sığınacak bir yer bulamıyorlar. Kayıkların alabora olmaması için götürü alan projesi hazırlanıyor. Büyük bir ihtimalle denizin ortasına bir cami yapılacak. Yine kıyıları doldurmak suretiyle sahili değiştireceğiz. İki proje kullanıyoruz, belediye olarak kendi imkanımız ile bir proje hazırlıyoruz. Yani yürüyüş yolunu deniz kenarına alacağız. 2’nci proje de dolgu alanlarıyla birlikte el birliğiyle yapacağımız bir proje” dedi.

ENTERESAN ŞEYLER OLMUŞ

Başkan Posbıyık, göreve geldikleri günden itibaren karşılaştıkları bazı durumlarla ilgili de meclis üyelerini bilgilendirdi.

Ereğli Belediyesi’ni tekrar kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çabaladıklarını anlatan Posbıyık, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Hiç felaket tellallığı yapmak istemiyorum, eskiyi kötülemek gibi bir yapının içerisine girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarımız var. Plajda gofret, çikolata, sade gazoz satıyoruz. İhale yapmışlar, yüzde 80'ini satamazsak ceza yiyeceğiz. Et hala geliyor, Ankara'daki bir firmadan... Etler buraya geldiğinde mezbahanede soğutma vardı arıza yaptı, yeni bir yer tespit ettik. Firma terminal alanına bir soğutma yeri yapmış. Enteresan şeyler. Sayım falan yok ambarlarda. Belediye Başkanı belediye başkan yardımcılarına, 'bana güvenmiyor musunuz?' demiş, sayım yaptırmamış, sistem tamamen çökmüş. Kafelere giren çıkan malın tespiti yok. Yeniden belediyeyi dizayn etmeye çalışıyoruz. Kurumsal bir hale getirme hedefindeyiz."

BÜYÜK BİR KİTLE GELECEK

Kabotaj Bayramı’nda yağlı direk yarışlarının 5 yıl sonra yeniden yapıldığını hatırlatan Posbıyık şu açıklamayı yaptı:

"Halkın katılımı büyük oldu. Ereğli'ye bir moral geldiğine inanıyorum. Şimdi de festival için büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Meclis üyelerimizin hepsi festivalde görevlidir. Kalabalık olacak. Ereğli'nin adını Türkiye'ye duyurmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Sanatsal faaliyetlerimizle dolu. Festivalde Ereğli'ye büyük bir insan kitlesi gelecek ve ekonominin iyi olacağını ümit ediyoruz."

Meclis toplantısında görüşülen maddeler oy birliğiyle karara bağlandı. Temmuz ayı 2’nci oturumu yarın sabah aynı saatte aynı yerde yapılacak.

Yorumlar
b
bizim kız4 yıl önce

İki liman arasına cami yakışır

Yorum Ekle