SON DAKİKA

Ulusun namusudur, onurudur, şerefidir

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 22 Nisan, 2021 07:25 Güncelleme: 22 Nisan, 2021 07:25 Ulusun namusudur, onurudur, şerefidir

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında “Bağımsızlık ve ulusal egemenlik yolundaki 101 yıllık kazanımlara sahip çıkmak en önemli görevimizdir” diyen Ünal Demirtaş şunları ifade etti;

“23 Nisan 1920, Türk ulusunun esareti redderek, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 23 Nisan 1920'de tutsaklık zincirlerini kıran Türk Ulusu, tarih sahnesine yeniden güçlü biçimde çıkmıştır. Büyük Önder Atatürk ve yol arkadaşları, 23 Nisan'da Türk demokrasisinin en önemli simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bağımsızlık ruhu, özgürlük bilinci ve parlak bir gelecek umuduyla açmıştır. Büyük Önder’in, ““Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir” sözleri, bağımsızlık ve millet iradesine verdiği önemi açıkça ortaya koymaktadır. Tam da bu nedenle, Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş ve yeni nesillere ulusal egemenliğe sahip çıkma, bağımsızlığı ilelebet koruma ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma sorumluluğunu vermiştir.

Bugün ülkemizde, bundan 101 yıl önce millet iradesine duyulan saygı ve önemden eser yoktur. Günümüzde, tek adam rejimi ile milli egemenlik ihlal edilmekte, bir kişinin iradesi, 83 milyonun iradesinden üstün görülmektedir. Türkiye’nin bu şekilde yönetilemeyeceği ortadadır. Nitekim tek adam rejiminin ağır faturasını 3 yıldır tüm milletimiz ödemektedir. Bizler Atatürk’ün gösterdiği hedefler, yaşama geçirdiği devrimler doğrultusunda, temel hak ve özgürlüklerimizi korumak, 83 milyonun iradesine ve laik, sosyal, hukuk devletine sahip çıkmak için çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisini yetkisiz ve etkisiz bir konuma getirmek için uğraşanlara karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir” sözünü aklımızdan çıkarmadan mücadele ediyoruz. Milletin seçtiği vekilleri fezlekelerle susturmaya çalışacaklarını, anlamsız gündem oluşturma çabalarıyla bu konuları kapatacaklarını düşünenler, ne Atatürk ilkelerini ne demokrasiyi ne de ulusal egemenlik kavramını anlamıştır. Kendini bilmez ve hukuk tanımaz AKP bürokratlarının yasaklamak istediği Nutuk'ta, Büyük Önder Atatürk milli egemenliğin olmaması durumunda hürriyet, eşitlik ve adaletin de olmayacağını vurgulamıştır. Bu kapsamda, özgürlük alanlarını genişletmek, eşitliği, adaleti sağlayacak koşulları oluşturmak, Meclisin asli görevidir. Atatürk, Nutuk’ta, TBMM’yi “en yüce makam” diye nitelemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üzerinde herhangi bir gücün olmadığını ifade etmiştir. Bir asrı aşan Meclis geleneği, her geçen gün değeri daha fazla anlaşılan Atatürk ilkeleri bize yol göstermektedir. Bağımsızlığından ödün vermeyen Türk ulusu ve gözleri pırıl pırıl parlayan çocuklarımız da bizim en büyük güvencemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılını coşku ile kutlar, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelesine katılan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anarım”

Yorum Ekle