SON DAKİKA

'Udumbara çiçeği' olduğu düşünülen organizmaya rastladı.

'Udumbara çiçeği' olduğu düşünülen organizmaya rastladı. 03 Temmuz, 2018 15:53 Güncelleme: 03 Temmuz, 2018 15:53 'Udumbara çiçeği' olduğu düşünülen organizmaya rastladı.

Ereğli'de manav dükkânı işleten 32 yaşındaki Hanife Yılmaz, satışa hazırladığı şeftalinin üzerinde 3 bin yılda bir görüldüğü belirtilen ‘UDUMBARA’ çiçeğine denk geldi. Hanife Yılmaz ilk kez karşılaştığı çiçeği görünce şaşırdığını ifade etti.

Ereğli’ de yaklaşık 5 aydır manav işletmeciliği yapan Hanife Yılmaz (32) tezgahında satışa hazırladığı şeftalinin üzerinde tezgahında 3 bin yılda bir açtığı iddia edilen ve 'Udumbara çiçeği' olduğu düşünülen organizmaya rastladı.

İlk baktığında çiçeği toz zannettiğini ancak yaptığı araştırmada ‘UDUMBARA’ çiçeği olduğunu kaydeden Hanife Yılmaz “Her gün günlük işlerimizi yaparken, şeftalileri düzerken baktık ki toz gibi ilginç bir şey denk geldi. Şeftalinin üzerinde gördük. Araştırdık. Bu toz gibi görünen 3 bin yılda bir açan bir çiçek cinsi imiş. Budistlerin inancına göre herhalde bu çiçek açtığında kurtarıcı gelecek gibi şeyler söyleniyormuş. Onların inancına göre. Yani böyle denk geldi” dedi.

Şeftalileri ne yapacağının sorulması üzerine ise Yılmaz “Manavız biz. İşimiz gereği satacağız” dedi.

UDUMBARA ÇİÇEĞİ NEDİR?

Üç bin yılda bir açan udumbara adlı çiçek, Avatar filminde mutluluğu yakalayanların üzerine konan bir figür olarak kullanılmıştı. Avatar filminden sonra yeniden gündeme gelen çiçekle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dünyada şimdiye kadar sadece 15 tane olduğu tespit edilen çiçeğin yeniden filiz verdiği belirtildi. Avatar'da mutluluğun sembolü olarak gösterilen udumbara, Budizmin efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen çiçeği. Çin'de şans eseri ortaya çıktı. Çinliler şimdi efsanelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor. Budistlerin inandığı bir efsaneye göre, Youtan Poluo olarak bilinen udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor. Sanskritçe'deki anlamı “cennetten gelen hayır çiçeği” olan udumbara Çin'de ortaya çıktı. Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen udumbara çiçeğinin, üzerinde yaşadığı ağacın meyvesinin içinde yetiştiği için gözle fark edilmesi imkansız olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle