SON DAKİKA

TURPÇU,ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Eski İl Başkanlarından, Zonguldaklı işadamı Şerafettin Turpçu, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde, CHP’den Zonguldak Milletvekili aday adayı olduğunu bildirdi. 31 Ocak, 2015 16:28 Güncelleme: 31 Ocak, 2015 16:28 TURPÇU,ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Turpçu, Alaborina’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin siyasette, ve iş dünyasından tanındığını, bu konumuyla da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olarak Zonguldak halkının karşısına çıktığını söyledi.

CHP’de bu dönem aday belirlenmesinin nasıl olacağının henüz netleşmediğine dikkat çeken Turyapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Turpçu, “ aday belirlemede geçmiş seçimlerde savunduğum gibi bugün de ön seçim yöntemiyle yapılmasını istiyorum. Bu konudaki yetki tamamen genel merkezimizin olup onların vereceği karara da saygılı olacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

“NEDEN ADAY OLUYORUM?”

Konuşmasını, aday olmasının gerekçelerini sıralayarak sürdüren Turpçu, şunları söyledi:

“Şuanda görüyor ve yaşıyoruz ki  Türkiye mutsuz, Zonguldak mutsuz, büyük çoğunluğuyla bizler mutsuzuz. Zonguldak nasıl mutlu olsun ki? genç Cumhuriyet’in genç şehri birçok yenilik ve ilklere imza atmış Zonguldak vilayeti, üç büyük şehrin dışındaki ilk tenis kortları, golf sahaları, ilk özel radyoları, ÇATES, Ereğli Kömür İşletmeleri, kendine ait parası, çok sayıda kapalı ve açık hava sinemaları, demir-çelik fabrikaları, limanları, eski Kokaksu-Saltukova havaalanı, tünel ve demiryolları, TED, sanat okulları, yüksek maden mektepleri, SEKA,1973 yılında açılan üniversitemizin ilk fakülteleri, efsanevi, Zzonguldakspor… İşte genç Cumhuriyetimiz’in ve genç Zonguldak’ın altın yılları… Yani Balıkkesir AKP kadın milletvekilinin değimiyle; bunlar da genç Cumhuriyet’in Zonguldak ile ilgili reklam arası büyük yatırımlarıydı.

“DÜNÜN EREĞLİ’Sİ NEREDE?”

Bugün bu büyük yatırımların ardından ne görüyoruz. Daha 2007’lere kadar her türlü otomobil markalarının bayiliklerinin ve tüm bankaların şubelerinin olduğu Ereğli’de büyük bir yıkım ve iflas söz konusu. OYAK’da kendisini vahşi kapitalizmin rüzgarına kaptırmış ve Erdemir özelleşmesiyle beraber Ereğli’deki yıkımın baş sorumlusudur.  DYP-SHP Hükümeti’nin 1 liraya Karabüklüler’e sattığı Kardemir, bugün Karabük’ü ayağa kaldırıyor, Karabük Üniversitesi nicelik olarak da olsa bugün öğrenci sayısı 40 binlere yaklaşmış durumda. Kardemir, Karabük Üniveritesi’nin büyümesi için elinden geleni yapmakta, Karabükspor Süper Lig’de top koşturmakta. Erdemir ise bütün birimlerini İstanbul’a taşıdığı gibi, elinden gelse fabrikayı da  Marmara Denizi’ne taşıyacak. Erdemir’in şu ana kadar Ereğli’deki üniversitenin gelişmesine herhangi bir katkısı olmamıştır. Milletvekili Ercan Candan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eski Devlet Hastane binasını üniversite olarak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) kazandırma uğraşı içerisindeler. Yalnız bu olsa bile binaların depreme dayanıklılığı için de iyi bir kontrol yaptırılmalı. Umarım bu binalar üniversitemize kazandırılır. Bu da Ereğlimiz için büyük bir kazanç olur.

“TERSANELER ATIL DURUMDA”

Ereğli içinde söyleyeceklerimizden bir tanesi de, atıl duruma düşmüş tersanelerimizdir. AKP, Ereğli Belediye seçimlerini, Ereğli de istihdam sorununu çözeceklerini, ekonomiyi düzelteceklerini söyleyerek aldı. AKP’nin verdiği bu sözle ilgili Ereğli’de bir gelişme  olmadığını biliyoruz, AKP’nin verdikleri sözleri tutmalarını istiyoruz. Erdemir’in eskiden olduğu gibi yüzünü tekrar Ereğli’ye dönmesini istiyoruz”. TTK VE ZONGULDAK’IN SORUNLARI

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpçu, konuşmasını Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) ve Zonguldak’ın sorunları üzerinde sürdürerek, şunları kaydetti:

“TTK’da çalışan sayısı ve üretilen kömür miktarı çok aşağılara düşmüş olup, yeni üretim işçisi  alınmamıştır. AKP, Zonguldak yöneticilerine sesleniyorum; kendi atadıkları TTK yönetiminin hazırladığı raporlara kulak versinler. Bıraksınlar kurayla işçi almayı, kendi tanıdıklarını ve partililerini alsınlar. Yeter ki alsınlar bizler razıyız.

AKP’li yöneticiler Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalarını kendilerince yetersiz buluyorlar. Bir an için eleştirilerini kabul ettiğimizi varsayalım. Belediye sınırlarını geçip İstanbul, Ankara veya Kilimli istikametine gittiğimizde, yani karayolları sınırlarına girdiğimizde, sanki her şey güllük gülistanlık mı? AKP Hükümeti’nin 12 yılı geçen zaman içerisinde az çok başarılı olduğu ve dolayısıyla puan aldığı iki konu var; karayolları ve TOKİ yatırımları. Zonguldak AKP yöneticileri, hükümetin görünürde başarılı olduğu bu iki konuda da çok başarısız çıktılar. Onların bütçesi bu kadar kısıtlı Zonguldak Belediyesi’ni eleştirmelerinin hiç haklı tarafı yok. Merkez ve diğer ilçelerdeki karayollarımızın durumu ortada. TOKİ alanında ilçelerimize yapılanlar küçük Çaydeğirmeni Belediyesi’nin bile yaptıklarının çok gerisinde.

CHP BİRİNCİ PARTİ ÇIKAR

CHP 2015 genel seçimlerinde milletvekili adaylarını örgütün ve halkın beklentileri doğrultusunda seçebilirse, Zonguldak’ta bu kadar boş AKP kalesine, tabiri caizse her şutun gol olmaması, CHP’nin birinci parti olarak çıkmaması mümkün değil. Yılan hikayesine dönen Filyos Projesi’ne gelirsek, liman ihalesinin hukuki olarak sonuçlandığı önünde bir engel kalmadığını, yine Karabüklü yöneticilerden öğreniyoruz. Demek ki Filyos Liman ihalesinin önündeki engel sayın Özcan Ulupınar dediği gibi Çaycuma Belediye Başkanımız sayın Bülent Kantarcı değilmiş. Buna sevindik.

BEN MİLLETVEKİLİ, CHP İKTİDAR OLURSA…

Milletvekili aday adaylığının adaylıkla, seçimlerin de CHP’nin iktidarıyla tamamlanması halinde yapacaklarını da antalan Şerafettin turpçu, konuşmasını şölle sürdürdü:

“Ben milletvekili olduğumda CHP iktidarında Filyos Projesi’nin geri kalan yatırımlarını süratle bitireceğiz. Filyos Vadisi’nde, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerimizdeki BEܒye bağlı fakülte ve yüksek okullarında içinde barınacağı Zonguldak’a ikinci bir üniversiteyi  kazandıracağız. Bölgede binlerce insana istihdam ve kazanç kapısı  yaratacağız. BEܒyü merkez ,Kilimli, Kozlu ,Ereğli ve Alaplı ilçelerinde büyüteceğiz. Zonguldakımız’ın Ankara ve İstanbul’a yakınlığı avantajını da kullanacağız.

Zonguldak merkez ilçesinde, Kilimli ve Kozlu ilçelerimizde yine Türkiye’nin yapı kooperatifçilik anlamında da ilk örnekleri gözlerimizin önünde durmaktadır. Biz, eskiyen ve konforunu kaybeden bu yerleşim alanlarının da kentsel dönüşümü devlet eliyle sağlayarak, Zonguldak’ın nitelikli konut gereksinimini sağlayacağız.

Zonguldak AKP yöneticileri zerre kadar Zonguldak’ı seviyorlarsa, lavuar alanı projesinin önündeki engelleri biran önce kaldırsınlar. Projeyi beğenmiyorlarsa, belediyemizle görüşsünler,.Zonguldaklıları daha fazla bekletip eziyet etmesinler.

MÜLKİYET MESELESİ

Güncel olan Zonguldak’taki mülkiyet sorunu konusunda, önceki İl Başkanımız Sayın Harun Akın’ın başkanlığında güzel bir çalışma yapılmış ve bir komisyon kurulmuştur. Son aldığımız bilgiler, AKP ve CHP grubunun bir araya gelerek sorunu ortaklaşa çözmekte oldukları yönünde. Biz ilgililerin bu konudaki açıklamalarını bekliyoruz.

Saltukova Havaalanında sürekli uçuşlar için önündeki engelleri benim milletvekilliğim ve CHP’nin iktidarında çözeceğim.

Yukarda saydığım sorunların tamamını çözmek için, eski den insanların mutlu yaşadığı gibi Zonguldaklı tekrar mutlu insanların yaşayacağı şehir hale getirmek için milletvekilliğine aday adayıyım.

MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTESİNDE AYRIM YAPILMAMALI

Turpçu, konuşmasında oldukça hassas bir konuya da değindi. Özellikle ilçelerin kendi konum ve nüfuslarına göre milletvekilliği sıralamasında yer edinme gayretlerine değinen Turpçu, şöyle dedi:

"Zonguldak vilayetinin bir ucundan bir ucuna bozuk yollarda çukurlara düşmezseniz bir saat 15 dakikadır saattir. Milletvekili listesinde elbette bölgesel dengeler önemlidir. Ama illa milletvekili listesi şu veya bu ilçeden olmalıdır demek boş laftır. Çünkü ilçelerle ilgili başka bir adaylık sıralamasında bu öngörüye göre oylarımız peşinen düşer demektir. Bu da yanlıştır. Topu topu bir ucundan bir ucuna  bir saat 15 dakika tutan tüm Zongulda’ın bütünün  milletvekilliğini yapamayacak arkadaşlarımız bu işe hiç soyunmasınlar, partimizi zayıf düşürmesinler. Ben, Alaplı ve Ereğlisi’nden, Kozlusu’ndan, Merkez İlçesi’nden, Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Kilimlisi’nin; yani tüm Zonguldak’ın milletvekili aday adayıyım. Eskiden milletvekilliği yapmış yada yapmakta olan arkadaşlarıma haksızlık yapmak istemiyorum. Yukarıdaki düşüncelere göre sanki o milletvekili arkadaşlarımızın  mensubu olduğu ilçelerin sorunları çözülmüşte; milletvekilliği olmayan ilçelerin sorunları çözülmemiş değil. Bu düşünceye göre küçük bir ilçeden çıkabilecek çok yetenekli bir arkadaşımızın şansı kalmamaktadır. Aday adayı tüm arkadaşlarımız Zonguldak’ın tamamının milletvekili aday adayı olmalılar.  Ben başta Ereğli ve Zonguldak olmak üzere tüm ilçelerimizde yatırımlarımla ve şahsen varım."

“KENDİMİ İSPATLAMIŞ BİR HEMŞEHRİNİZİM”

Konuşmasının son bölümünde üstlendiği sorumluluğa yönelik sözlerde bulunan Turpçu, şöyle konuştu:

"Doğduğum yer Çaycuma olabilir ama ben tüm Zonguldak’ın sorunlarını çözebilecek özelliklere sahip olduğumu, Türkiye çapında yaptığım yatırımlarla ispatlamış bir hemşerinizim. Bu saatten sonra keyfime bakabilirdim, ama ben sosyal demokratım, yurtseverim, Cumhuriyet çocuğuyum, Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün kurduğu cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya bağlıyım, ben Zonguldaklıyım, Zonguldak harap ve bitap bir halde iken sessiz kalamayız. Yüklenmek istediğim görevin ağırlığını biliyorum. Bilerek yola çıkıyorum. Ben kararımı verdim, takdir önce parti yönetimlerinin, sonra da  Zonguldak halkınındır. Her türlü takdire saygı duyarız. Seçilirsek Zonguldak’a ve Türkiye’ye  hizmet ederiz.

Kahvaltılı toplantıma katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygı ve sevgi sunarım.”

Turpçu’nun basın toplantısını, CHP’li Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, eski İl Başkanı 22 Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Alaplı haricindeki ilçe ve belde teşkilatları ile kalabalık partili topluluğu izledi.

Yorum Ekle