SON DAKİKA

Turgut Kaçmaz’dan ‘Teşekkür’ ziyaretleri

Turgut Kaçmaz’dan ‘Teşekkür’ ziyaretleri 14 Mayıs, 2019 10:07 Güncelleme: 14 Mayıs, 2019 10:07 Turgut Kaçmaz’dan ‘Teşekkür’ ziyaretleri

Karadeniz Ereğli ilçesinde, “En Yaşlı Gazi” unvanına sahip, 110 yaşında vefat eden, Atatürk’ün askeri Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, BM Dünya Barış Elçisi, araştırmacı Turgut Kaçmaz, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Belediye Başkanı ve Kaymakamı ziyaret etti.

Ereğli’de, Dünyanın En Yaşlı Gazisi, Çanakkale Savaşı son gazisi 1994 yılında vefat eden Hüseyin Kaçmaz (110)’ın oğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Barış Elçisi, emekli öğretmen ve araştırmacı Turgut Kaçmaz (81), Nisan 2019’da gerçekleştirilen ‘Çanakkale Şehitlikleri Kültür Gezisi’nde, desteklerini esirgemeyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi.

Babası adına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle, öğretmenleri, 17-19 Nisan 2019 tarihlerinde Çanakkale Kültür Gezisi Programında yer almıştı.

Kafilenin başında yer alan Kaçmaz, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan Şükran Aydın, Selma Karabıyık, ve bazı öğretmen ve öğrencilerle birlikte ilk önce Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. En Yaşlı Gazinin oğlu Kaçmaz, Başkan Posbıyık’a Çanakkale ve Truva’ya özgü çeşitli armağanları takdim etti.

Posbıyık, duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her zaman imkanlar ölçüsünde destekte bulunmaya hazır olduğunu söyleyerek, konukları ile tek tek ilgilendi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU ZİYARETİ

İkinci ziyaret 13 Mayıs Pazartesi saat 12.00’da Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na yapıldı.

Yine, Çanakkale Gezisinde yer alan Milli Eğitim yetkilileri, bazı öğretmen ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen ziyarette, Turgut Kaçmaz, Çanakkale Albümünü Kaymakam Çorumluoğlu’na gösterdi.

Çorumluoğlu, albümü itina ile inceleyerek, tüm fotoğraflara baktı. Uzun yıllardır Çanakkale’yi görmediğini belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yakın zamanda gitmeyi düşündüğünü kaydetti.

Diğer yandan, Çanakkale’de, şehitliklerde ve Gelibolu’daki Orduevinde okuduğu, ‘Çanakkale’ isimli şiirle gündeme gelen Turgut Reis 5. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Elif İnci Teke, Belediye ve Kaymakamlık ziyaretinde aynı şiiri yine seslendirdi. İnci Teke’nin vurgulu tonlarla okuduğu şiir yine büyük beğeni topladı. Teke’nin şiir konusunda derecesinin olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Turgut Reis 7. sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Rumeysa Kuru Mehmetoğlu’nun da ziyaretlerde okuduğu “Bayrak” şiiri çok etkileyici bulundu.

Ziyaret, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Yorum Ekle