SON DAKİKA

Turgut Kaçmaz toprağa verildi

Dünyanın en yaşlı gazisinin oğlu Turgut Kaçmaz toprağa verildi 31 Ağustos, 2022 13:12 Güncelleme: 31 Ağustos, 2022 13:12 Turgut Kaçmaz toprağa verildi

Zonguldak’lı Turgut Kaçmaz’ın cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, “Son nefese kadar insanın yüreğinin vatan aşkıyla çarpmasıdır, Turgut Amca’nın bizlere gösterdiği en somut en yakın derslerden bir tanesi bu. Biz bugün ondan bir emaneti teslim alacağız. Bu vatanı elbette birlikte koruyacağız ama her şeyden önce son nefesimize kadar yüreğimiz, kalbimiz vatan aşkıyla çarpacak.” dedi.

Kütayha’nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos zaferinin 100’üncü yılı kutlamaları sırasında kalp krizi geçirdiği esnada ilk müdahaleyi yakasını açarak Bakan Kasapoğlu’nun yaptığı, dünyanın en yaşlı gazisi olarak 110 yaşında ölen Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz tedavi altına alındığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
‘Dünya barış elçisi’ olarak kabul edilen Turgut Kaçmaz için bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Bozhane Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene il protokolünün yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu katıldı. Cenaze alanına gelen Kasapoğlu, Kaçmaz’ın ablasının elini öptükten sonra yakınlarına taziyelerini iletti. Kılınan cenaze namazının ardından konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, Bir büyüğümüzü ebediyete yolcu ediyoruz. Biliyorsunuz dün kendsiiyle Zafertepe’de 100’üncü yıl coşkusunda beraberdik. Hatta birkaç kez de ayaküstü de olsa hasbihal etme imkanımız oldu. Çok anlamlı bir zamanda, çok anlamlı bir mekan ve günde ilahi emre tabii olarak son nefesini teslim etti. Turgut Amca bizim gençlik faaliyetlerimizde, nerede olursak olalım, dün Zafertepe’de beraberdik. Sabahleyin yine gençlerle hasbihal etti. Gençlere bir konuşma yaptı. Ondan önce Çanakkale’de baraberdik. Gerek Çanakkale’deki törenlerimizde, ondan öncesinde köprü açılışında, Sarıkamış’ta... Nerede gençlik varsa, nerede vatan aşkını ortaya koyan bir çalışma varsa coşkusuyla, heyecanıyla yüreğiyle oradaydı. En son dün Zafertepe’de idik. Bugün Bozhane Camii’ndeyiz. Takdir-i ilahi… Rabbim mekanını cennet eylesin. O bize bir hayat çizgisini gösterdi aslında. Turgut Amca’yı pek çoğumuz bu vesilelerle tanımış olduk. Son nefese kadar insanın yüreğinin vatan aşkıyla çarpmasıdır, Turgut Amca’nın bizlere gösterdiği en somut en yakın derslerden bir tanesi bu. Biz bugün ondan bir emaneti teslim alacağız. Bu vatanı elbette birlikte koruyacağız ama her şeyden önce son nefesimize kadar yüreğimiz, kalbimiz vatan aşkıyla çarpacak. Biz kendisini hep bu anlamda en önde gördük. Fedakarca koşuştururken gördük. Onda ne hakkımız olabilir ama tabii ki zikretmemiz gerekiyor ne varsa hakkımız hukukumuz helali hoş olsun. Rabbim ahirette, cennetinde bizleri burada nasıl buluşturduysa tüm geçmişlerimizle buluştursun.” dedi.
Kaçmaz’ın tabutunu ilk Bakan Kasapoğlu omuzlarken dualarla cenaze aracına taşındı. Kaçmaz Kestaneci Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında gazi babasının yanına defnedildi.

Yorum Ekle