SON DAKİKA

TTK’nın harici işçilerinin maaşlarına düzenleme getirildi

TTK’nın harici işçilerinin maaşlarına düzenleme getirildi, mağduriyet büyük ölçüde giderildi. 12 Ağustos, 2021 16:47 Güncelleme: 12 Ağustos, 2021 16:47 TTK’nın harici işçilerinin maaşlarına düzenleme getirildi

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) yerüstü işçilerinin uzun zamandır mücadelesini verdikleri maaş düzenlemesi talepleri sonunda karşılığını buldu.

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile kurumda aynı işi yapmalarına rağmen düşük ücret alan işçilerin maaş mağduriyetleri büyük ölçüde giderilmiş oldu.

Gelişmeyi sosyal medya hesaplarından, “Zonguldak olarak, siyasi parti ayrımı yapmaksızın birlikte başardığımız bir sonuç aldık” diyerek duyuran Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, süreçte emeği geçenlere teşekkür ederken, eşit işe eşit ücret konusundaki mücadelenin de durmadan devam edeceğinin altını çizdi.

Yavuzyılmaz’ın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçilerimizin Toplu İş Sözleşmeleri hayırlı olsun!

Yıllardır omuz omuza mücadelesini verdiğimiz, TTK’ yerüstü işçilerimizin maaş mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli bir anlaşmaya imza atıldı. Kurumda aynı işi yapmasına rağmen düşük ücret alan işçilerimizin mağduriyetlerini büyük ölçüde giderecek bir anlaşmaya varıldı.

Zonguldak olarak, siyasi parti ayrımı yapmaksızın birlikte başardığımız bir sonuç aldık.

Bu süreçte emeği geçen ve omuz omuza mücadele veren herkese teşekkür ediyorum. Eşit işe eşit ücret konusundaki mücadelemizi de hep birlikte sürdüreceğiz.”

Yorum Ekle