SON DAKİKA

TSO ÜYELERİ DESTEKLEMELER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine KOBİ Mali Destek Programı kapsamında 'Makine İmalat Sektörü' alanında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 03 Mart, 2015 16:19 Güncelleme: 03 Mart, 2015 16:19 TSO ÜYELERİ DESTEKLEMELER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda BAKKA Program Yönetim Birimi uzmanı Hilal Yıldız, katılımcılara program hakkında bilgiler verdi. Yıldız, destek programında yer alan maddeler hakkında yaptığı konuşmada, "Başvurularımız internet ortamında yapılacaktır. KAYS dediğimiz yani kalkınma ajansının yönetim sisteminde gerçekleşiyor. Başvuru sahibi ve ortaklar sadece bir proje için destek alabilecekler. Vergi, resim, harç, kredi destek, burs, ortak ya da iştirakten satın alma gerçekleştirdiğinde ya da herhangi bir araç alımı ya da kiralama yaptığınızda ham maddelerinizde BAKKA size destek olmuyor. Bildiğiniz gibi bir takım kurallarımız var. Bunun dışında insan kaynakları kalemi ve bunun alt kalemlerine BAKKA bu sene destek olmuyor. Elektrik, su, kira, ısınma gibi maliyetlerde bu sene uygun olmayan maliyetler olarak değerlendirilecektir. O yüzden bütçeye yazmamanız gerekiyor." uyarısında bulundu.

Bunların bunun dışında birçok projeleri başarılı olmasına rağmen sözleşmenin imzalanmasına engel olan şeyler bulunduğunu dile getiren Yıldız, bu konuda da şu bilgileri verdi: "Beş yıldır bu durumları yaşıyoruz. Birtakım almanız gereken izinler, çek belgeleri, ruhsatlar mevcut. Ben projemi yazayım sonra ruhsatımı alırım derseniz yetişmeyebiliyor, birtakım resmi işlemler var. Kamu kurumlarının talep ettiği prosedürler var. Bunlar sözleşme aşamasına kadar yetişmeyebiliyor. Bizim tavsiyemiz almanız gereken izinler, ruhsatlar varsa şimdiden başlamanızdır."

Yorum Ekle